Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 18.10.2015.
10:10 >> 13:05h
Vestionline A

Svet se poklonio "teniskom bogu": Nova titula za Đokovića!

Prejak je! Dominantan! Neprikosnoven! Od prvog kola US Opena, do poslednjeg kola Šangaja, Srbin ne zna za poraz. U borbi za titulu na pretposlednjem Mastersu u sezoni, "teniskom bogu" poklonio se Žo Vilfred Conga.

Reuters
Još jedan trofej: Novak Đoković

Postaje dosadno, Đoković - Conga 2:0 (6:2, 6:4)!

Kako je počeo, tako je i okončao još jednu uspešnu epizodu u Kini. Posle "ubistva" prvog pratioca na ATP listi Endija Mareja u polufinalu, "Broj 1" je odradio još jedan lakši trening.

Novak je osvojio 57 titula u karijeri, 25 Mastersa, od čega tri u Šangaju. Učinak ove godine iznosi 73 - 5! 

Sa dva brejka na startu susreta (3:0) Srbin je 15. igraču sveta jasno stavio do znanja je došao da podigne trofej namenjen pobedniku. Nekoliko grešaka kumovalo je smanjenju zaostatka i povratku jednog oduzetog servisa. Na tome je i ostalo. Ri-brejk za 4:1 i rutinski osvojen prvi set.

U nastavku je momak iz Le Mana počeo bolje da servira, Nole nije koristio brejk prilike pa je strepnja od eventualnog taj-brejka (gde je sve moguće), bila sve jača.

Do 4:4. Šestu brejk loptu u drugom setu koristi Đoković i stavlja tačku.

OVDE PROČITAJTE TOK MEČA

10. gem - Gem bez izgubljenog poena. Zbogom Conga! Nova titula za Đokovića!
9. gem - Brejk!!! Rovovska bitka u devetom gemu pripada našem teniseru koji koristi šestu brejk loptu u ovom setu (tri ih je imao u ovom gemu) i sada će servirati za meč.
8. gem - Novak lagano osvaja novi servis gem. Conga je osvojio poen! 
7. gem - Činilo se da će Conga lako osvojiti gem, međutim Srbin je sa tri uzastopna izjednačio (40:40). Usledila je pogrešna odluka linijskog sudije nakon čega je Đoković ušao u raspravu sa glavnim. To ga je, nema sumnje, dekoncentrisalo. Francuz čuva svoj servis - 4:3.
6. gem - 12 od 12, to je poenterski učinak Novaka Đokovića u drugom setu na svoj servis. Čekamo brejk!
5. gem - Šteta! Conga je spasao nove dve brejk lopte, ali snažnim i preciznim servisima uspeo da nadmudri Đokovića.
4. gem - U ovom setu Đoković ne zna šta znači izgubljen poen na svoj servis...

3. gem - Conga definitivno bolje servira, ali je naš as uspeo i to da ukroti. Ne i da napravi brejk, iako je bila jedna prilika.

2. gem - Dugi poeni, ali lak gem koji Novak osvaja bez izgubljenog poena. Izjednačenje.
1. gem - "Miksuje" Francuz, tuče iz sve snage i isplatilo mu se - 1:0.
DRUGI SET
8. gem - Tačno pola sata je bilo potrebno Đokoviću da osvoji prvi set. I ovoga puta je imao tri set lopte, ali sada na svoj servis. Prvu je iskoristio - 6:2.
7. gem - Izvukao se Conga, majstorski. Novak nije iskoristio tri set lote... U narednom gemu će servirati za osvajanje prvg seta.
6. gem -  Prirezultatu 0:30 Novak je riskantno izašao na mrežu, ali je Congin bekhend završio u mreži. Posle toga, rutina. Srbin na gem od osvajanja prvog seta.
5. gem - Dovoljno je reći - brejk bez izgubljenog poena - 4:1.
4. gem - Congina pretnja (0:30), naišla je na Đokovićev odgovor (30:30). Ipak, Francuz je uspeo da stigne do brejk lopte i, u najvećem delu, Novakovim greškama oduzme servis "Broju 1" - 3:1.
3. gem - Još jedan brejk srpskog tenisera! Brz je, sve stiže, precizan, pametan - 3:0!
2. gem - Potvrda brejka bez izgubljenog poena - dva asa, forhend viner, neiznuđena greška Francuza - 2:0! Idemo dalje...
1. gem - Precizan prvi servis jedino je što može da sačuva Congu u ovom meču. Na startu mu to nije pošlo za rukom i Đoković odmah pravi brejk!
PRVI SET

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online