Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 18.10.2015.
10:10 >> 13:05h
Vestionline A

Svet se poklonio "teniskom bogu": Nova titula za Đokovića!

Prejak je! Dominantan! Neprikosnoven! Od prvog kola US Opena, do poslednjeg kola Šangaja, Srbin ne zna za poraz. U borbi za titulu na pretposlednjem Mastersu u sezoni, "teniskom bogu" poklonio se Žo Vilfred Conga.

Reuters
Još jedan trofej: Novak Đoković

Postaje dosadno, Đoković - Conga 2:0 (6:2, 6:4)!

Kako je počeo, tako je i okončao još jednu uspešnu epizodu u Kini. Posle "ubistva" prvog pratioca na ATP listi Endija Mareja u polufinalu, "Broj 1" je odradio još jedan lakši trening.

Novak je osvojio 57 titula u karijeri, 25 Mastersa, od čega tri u Šangaju. Učinak ove godine iznosi 73 - 5! 

Sa dva brejka na startu susreta (3:0) Srbin je 15. igraču sveta jasno stavio do znanja je došao da podigne trofej namenjen pobedniku. Nekoliko grešaka kumovalo je smanjenju zaostatka i povratku jednog oduzetog servisa. Na tome je i ostalo. Ri-brejk za 4:1 i rutinski osvojen prvi set.

U nastavku je momak iz Le Mana počeo bolje da servira, Nole nije koristio brejk prilike pa je strepnja od eventualnog taj-brejka (gde je sve moguće), bila sve jača.

Do 4:4. Šestu brejk loptu u drugom setu koristi Đoković i stavlja tačku.

OVDE PROČITAJTE TOK MEČA

10. gem - Gem bez izgubljenog poena. Zbogom Conga! Nova titula za Đokovića!
9. gem - Brejk!!! Rovovska bitka u devetom gemu pripada našem teniseru koji koristi šestu brejk loptu u ovom setu (tri ih je imao u ovom gemu) i sada će servirati za meč.
8. gem - Novak lagano osvaja novi servis gem. Conga je osvojio poen! 
7. gem - Činilo se da će Conga lako osvojiti gem, međutim Srbin je sa tri uzastopna izjednačio (40:40). Usledila je pogrešna odluka linijskog sudije nakon čega je Đoković ušao u raspravu sa glavnim. To ga je, nema sumnje, dekoncentrisalo. Francuz čuva svoj servis - 4:3.
6. gem - 12 od 12, to je poenterski učinak Novaka Đokovića u drugom setu na svoj servis. Čekamo brejk!
5. gem - Šteta! Conga je spasao nove dve brejk lopte, ali snažnim i preciznim servisima uspeo da nadmudri Đokovića.
4. gem - U ovom setu Đoković ne zna šta znači izgubljen poen na svoj servis...

3. gem - Conga definitivno bolje servira, ali je naš as uspeo i to da ukroti. Ne i da napravi brejk, iako je bila jedna prilika.

2. gem - Dugi poeni, ali lak gem koji Novak osvaja bez izgubljenog poena. Izjednačenje.
1. gem - "Miksuje" Francuz, tuče iz sve snage i isplatilo mu se - 1:0.
DRUGI SET
8. gem - Tačno pola sata je bilo potrebno Đokoviću da osvoji prvi set. I ovoga puta je imao tri set lopte, ali sada na svoj servis. Prvu je iskoristio - 6:2.
7. gem - Izvukao se Conga, majstorski. Novak nije iskoristio tri set lote... U narednom gemu će servirati za osvajanje prvg seta.
6. gem -  Prirezultatu 0:30 Novak je riskantno izašao na mrežu, ali je Congin bekhend završio u mreži. Posle toga, rutina. Srbin na gem od osvajanja prvog seta.
5. gem - Dovoljno je reći - brejk bez izgubljenog poena - 4:1.
4. gem - Congina pretnja (0:30), naišla je na Đokovićev odgovor (30:30). Ipak, Francuz je uspeo da stigne do brejk lopte i, u najvećem delu, Novakovim greškama oduzme servis "Broju 1" - 3:1.
3. gem - Još jedan brejk srpskog tenisera! Brz je, sve stiže, precizan, pametan - 3:0!
2. gem - Potvrda brejka bez izgubljenog poena - dva asa, forhend viner, neiznuđena greška Francuza - 2:0! Idemo dalje...
1. gem - Precizan prvi servis jedino je što može da sačuva Congu u ovom meču. Na startu mu to nije pošlo za rukom i Đoković odmah pravi brejk!
PRVI SET

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online