Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 11.10.2015.
13:00 >> 16:04h
Vestionline A

Novakova demonstracija sile! Šesta kruna u Pekingu

Kada jedan veliki Rafael Nadal odigra odličan meč, a uzme samo četiri gema protiv Novaka Đokovića onda to govori o superiornosti najboljeg tenisera današnjice. Naš as je po šesti put osvojio turnir u Pekingu, pobedivši Španca 6:2, 6:2 i tako zadržao stopostotan učinak u glavnom gradu Kine (29 pobeda).

Reuters
Superioran: Novak Đoković lako "preslišao" Nadala i stigao do šeste titule u Pekingu

Bila je ovo Novakova osma kruna u 2015. godini, a 56. u karijeri. Fenomenalno Nole opet je pokazao da mu nema premca u teniskom svetu. Dobri servisi, sigurna igra sa osnovne linije, dobra igra na mreži, sve je u igri najboljeg tenisera današnjice funkcionalo kao "švajcarski sat".

U pet mečeva u Pekingu, Novak je izgubio samo 18 gemova!

Nadal je u prvom setu pružio dobar otpor, na momente pokazao da se polako vraća u formu, ali to je bilo malo za srpskog genija. U drugom setu, u trećem gemu, Rafa se povredio, tražio je medicinski tajm-aut, ali je ipak nastavio meč.

Međutim, nije mogao protiv nemilosrdnog Novaka koji je "šetao" Španca po terenu, stigao do nove titule i potvrdio da je teniski kralj! Bio je ovo najubedljiviji trijumf Srbina u mečevima sa Nadalom. Sada je skor 23-22 za Rafu, ali nema sumnje da će uskoro Nole da ga stigne i prestigne.

Bravo Nole, legendo!

PROČITAJTE TOK MEČA!

8. gem - Gotovo je - Novak je osvojio titulu u Pekingu, po šesti put! 56. kruna u karijeri Novaka Đokovića!
7. gem - Nadal je uspeo u ovom gemu da osvoji nekoliko odličnih poena i smanji na 5:2. Đokvoić servira za šestu titulu u Pekingu!
6. gem - Novak lako osvaja još jedan gem, na pragu pobede - 5:1.
5. gem - Igra mačke i miša, Nadal kao da se predao, gubi i drugi put svoj servis u drugom setu. Novak na pragu osme titule u 2015. godini. Vodi 4:1.
4. gem - Novak ima 15 vinera, nasuprot sedam Nadala. Đoković uspeva da dobije gem i povede 3:1.
3. gem - Rafa se povredio, u pitanju je zglob. Uzima medicinski tajm-aut. Nadal nastavlja meč. Novak pravi brejk, vodi 2:1.
2. gem - Đoković se mučio, ali je uspeo da dobije prvi gem na svoj servis u drugom setu - 1:1.
1. gem - Nadal je odbio prvi gem u drugom setu - 0:1.
DRUGI SET
8. gem - Posle sjajnog prošlog gema, Novak nastavlja u paklenom ritmu da "melje" Nadala. Prvi set je dobio ubedljivo - 6:2. Može li Španac da se vrati u drugom setu? Nadal uopšte ne igra loše, ali je Đoković toliko superioran da ovo finale teško može da izgubi.
7. gem - Gledamo fantastičan meč, Rafa daje maksimum, ali je to nedovoljno, Novak pravi i drugi brejk - 5:2.
6. gem - Nadal se vratio u ritam, sa nekoliko poena opasno je pripretio Novaku. Imao je Španac dve brejk lopte (15:40), ali u presudnim trenucima Španac greši. Đoković vodi 4:2.
5. gem - Nadal se budi, dobija gem bez izgubljenog poena, ali Novak i dalje ima brejk prednosti.
4. gem - Đoković rutinski drži svoj servis, vodi 3:1. Dobri servisi našeg asa u ovom gemu.
3. gem - Novak greši dosta na startu meča iz bekhenda, Nadal to koristi i stiže do prvog gema na meču - 2:1.
2. gem - Imao je Nadal 0:30 na servis Novaka, ali naš as je uspeo da valorizuje brejk iz prvog gema i povede 2:0.
1. gem - Počelo je finale u Pekingu pred 15.000 gledalaca. Prvi servis ima Rafael Nadal. Već na startu, Novak daje do znanja Špancu da ga čeka nemoguća misija. Brejk - 1:0 za Srbina.

POVEZANE VESTI

Nedelja 11.10.2015. 15:24
Cestitka od srca za jos jednu sjajnu pobedu.Nadal ce sigurno sportski da dozivi poraz i prizna ko je car na planeti.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online