Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 10.10.2015.
13:10
Vestionline A

Ni promil šanse za Ferera - Đoković zakazao novi "blokbaster" sa Nadalom!

Ko zna, zna. Još jedno blistavo izdanje Novaka Đokovića u Pekingu. Još jedno finale, peto uzastopno (2011. nije učestvovao zbog povrede) i još jedan trijumf nad velikim rivalom Davidom Fererom.

Reuters
Blista u Kini: Novak Đoković

Deseti uzastopno, 16. ukupno iz 21 međusobnog susreta.

Đoković - Ferer 2:0 (6:2, 6:3).

Dominantno, napadački, rutinski, planetarni "Broj 1" za sat i 15 minuta zakazao je novi, 45. "blokbaster" protiv Rafaela Nadala, koji je takođe u dva seta bio bolji od Italijana Fabija Fonjinija.

Nadal nije jedini aktivan igrač koji ima pozitivan skor protiv Đokovića (23-21). Karlović ima dve pobede više od Srbina (3-1)

O meču protiv Ferera, koji ga nije pobedio još od 2011. godine, Nole je igrao još održao još jedan čas tenisa u kineskoj prestonici. Do 4:1, koliko je vodio u prvom setu praktično je bio nezaustavljiv. Tada je Španac "zapeo" i uspeo da smanji zaostatak, ali je to bilo sve što se njega tiče u uvodnom delu igre.

Ferer je odoleo Đokovićevom naletu na startu drugog seta, ali samo na početku. Usledilo je 2, pa 3:1, da bi se do 5:2 igralo bez brejkova. Tada je sedmi igrač sveta uspeo na trenutak da "pomrsi račune" Novaku. Ali, samo na trenutak.

Usledio je ribrejk Novaka i tačka na "i" što se tiče drugog polufinala Pekinga, turnira koji se igra za 500 ATP poena i nešto više od 654.000 dolara.

OVDE PROČITAJTE TOK MEČA:

9. gem - Nije se Novak previše uznemirio posle oduzetog servisa. Vraća istom merom i stiže do finala Pekinga!
8. gem - E, zato Ferer traje i važi za jednog od najvećih boraca u istoriji tenisa. Nije se predao, Novak nije iskoristio dve meč lopte, ali Ferer jeste drugu brejk priliku - 5:3
7. gem - Rutinski! Brejk sa "nulom". Još servis gem i nadamo se kraj.
6. gem - Novak sve bliži finalu. Igra na visokom nivou, potpuno zasluženo vođstvo - 4:2.
5. gem - Ferer se sigurno neće lako predati. Prvi nešto lakše osvojen gem posle dugo vremena - 3:2.
4. gem - Sa nekoliko vezanih servis vinera Novak potvrđuje brejk.
3. gem - Na 30:30 činilo se da će Novak proći Ferera na mreži, ali Španac maestralnim volejem stiže do gem lopte. Nije je iskoristio, Đoković je staloženo čekao svoju šansu i prvu priliku da oduzme servis protivniku pretvara u poen - 2:1.
2. gem - Malo lepog tenisa i za publiku. Đoković izjednačuje rezultat.
1. gem - Novak je od 0:30 uspeo da stigne do 30:30, ali Ferer odličnom igrom stiže do 1:0.
DRUGI SET
8. gem - Tri neiznuđene greške Đokovića omogućile su Fereru dve brejk prilike. Nije ih iskoristio i momentalno je kažnjen. Prvi set pripada srpskom teniseru - 6:2!
7. gem - Novak igra jednako dobro i na svoj i na protivnički servis. Treći put uzastopno osvaja brejk i uskoro će servirati za prvi set.
6. gem - Ono što u dosadašnjem toku turnira nije pošlo za rukom ni Boleliju, ni Žangu, ni Izneru, pošlo je za rukom Fereru. Osvaja gem na Đokovićev servis. Prednost je i dalje tu, ali je i brejk manje na strani našeg igrača - 4:2.
5. gem - Bravo, Novače! Drugi brejk u uvodnom setu. Uspeo je David da stigne vrati 0:30, ali Srbin koristi prvu priliku za brejk - 4:1
4. gem - Potvrda brejka. Istina, bilo je neprijatno (30:30), ali Đoković servisima stiže do 3:1.
3. gem - Brejk, iako nije izgledalo da će se dogoditi u ovom gemu. Ferer je igrao dosta dobro, ubacivao prve servise, ali onog trenutka kada su oni "nestali" Novak je napao i isplatilo se. Prvu šansu da oduzme servis rivalu nije iskoristio, ali zato jeste drugu!
2. gem - Snažan tempo Đokovića, koji Španac nije uspeo da isprati. Izjednačenje.
1. gem - Ferer je prvi servirao i prvi uzeo gem. Rutinski, bez izgubljenog poena.
PRVI SET

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online