Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 17.05.2015.
12:25
Vestionline A

Evo kako je sve Federer omalovažavao Đokovića

I pored činjenice da je Novak Đoković često pokazivao klasu u mečevima sa Rodžerom Federerom, Švajcarac nikada nije mogao da bude "džek" i pohvali Srbina. Naprotiv, govorio je sve suprotno.

Reuters
Istrpeo sva omalovažavanja: Novak Đoković

Rodžer je pred finalni meč Mastersa u Rimu (16.00 ) "pecnuo" našeg tenisera izjavom da "Nije Novak Rafa na šljaci pa da se brinem".

Ovo nije prvi put da je Federer na sličan način komentarisao Đokovića, a najžešća kritika se desila 2006. godine.

- Đoković je smejurija. Pa on uopšte ne igra po pravilima tenisa i često folira povrede - besneo je na sav glas Federer posle poraza Švajcarske od Srbije u Dejvis kupu.

Ta izjava iznervirala je Novaka, ali on nije želeo da se preko medija obračunava sa Švajcarcem, već je to uradio njegov otac Srđan.

- Federer je možda najbolji teniser na svetu, ali je zato loš čovek. Pokušava da diskredituje Novaka na sve načine, jer ne može da podnese njegov uspeh - rekao je tada Srđan Đoković.

Reuters
Baš nema lepu reč za najboljeg tenisera sveta: Rodžer Federer

Nole je posle svega želeo da izgladi celu situaciju i smiri razbuktale strasti.

- Imam puno poštovanja prema Federeru. On je najbolji teniser u istoriji i osvojio je sve što može i još uvek ne želi da se zaustavi. To je za svaku pohvalu - pričao je sada prvi reket planete.

Ipak, Rodžer se tu nije zaustavio, pa je već sledeće godine posle poraza u Montrealu upravo od Đokovića, istakao kako naš teniser nije "ništa posebno".

- On je kao i svi ostali teniseri na turnirima. Predvidiv je i jedino što valja u njegovoj igri je kretnja. Nisam dobro disao tokom meča inače bih pobedio igrača poput njega - rekao je Švajcarac.

Tokom turnira u Monte Karlu 2008. godine, Federer je ponovo imao obračun sa Srđanom Đokovićem, kada je prilikom jednog spornog poena otac našeg tenisera doviknuo Švajcarcu da pogleda liniju, na šta mu je on odgovorio "Začepi".

Možda su i najteže reči pale upravo nakon tog turnira, kada je Federer ironično prokomentarisao bolest Đokovića, aludirajući na to da naš teniser folira povrede.

- Nisam video da je išta ozbiljno. Kada nekome pozli u toj meri da mora da zove doktora, to se odmah vidi, a ja to nisam video - bez trunke poštovanja govorio je Federer.

Nedelja je dan kada se u italijanskoj prestonici zaboravljaju se sve "lepe" reči.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online