Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 05.04.2015.
18:40 >> 23:12h
Vestionline A

Amerika se poklonila Novaku, teniskom kralju!

Ako je neko i imao dilemu ko je najbolji teniser današnjice, posle finala Majamija, jasno mu je kao dan - Novak Đoković je suvereni kralj belog sporta. U finalu turnira iz serije Masters 1.000 naš as je pobedio "staru mušteriju" Endija Mareja 2:1 (7:6, 4:6, 6:0) i tako stigao do pete titule na Floridi.

Tanjug/AP
I treća je bila sreća u 2015. godini protiv Endija Mareja: Novak Đoković peti put osvojio turnir u Majamiju

Opet je Srbin pokazao da je "s druge planete", da ima čelične živce i da je mentalno superioran u odnosu na rivale. To se najbolje videlo u trećem setu, kada je Marej ponovo prošao sa nulom, kao i u finalu Australlijan opena.

Kada je izgubio drugi set, na svoj servis bez dobijenog poena, Novak je iskalio bes na publici i jednom dečaku koga je dobro uplašio urlikom. To kao da je pokrenulo Đokovića, koji je u odlučujućem setu "počistio" sa terena Škota, koji nije znao šta ga je snašlo posle Noletovog "tornada". Ponestalo je snage Endiju, što je Srbin iskoristio i stigao do 51. krune u karijeri.

OVDE pogledajte foto galeriju sa finala turnira u Majamiju

Ovim trijumfom ušao je u istoriju turnira u Majamiju, kao petostruki šampion, a osim toga treći put mu je uspelo da u istoj sezoni osvoji i Indijan Vels i turnir na Floridi, što pre Srbina nikome nije pošlo za rukom.

Ovo je bila 18. trijumf Novaka u duelima sa Marejom u 26. meču, a sedmi puz uzastopno kako je slavio protiv Škota. Ove sezone, Novak je već tri puta pobedio vršnjaka i velikog rivala.

PROČITAJTE TOK MEČA

6. gem - GOTOVO je, Novak je razbio sa nulom Mareja u trećem setu.
5. gem - Da li će Marej opet da ostane na nuli. Nema snage Škot. Novi brejk Novaka - 5:0. Srbin grabi ka novoj kruni.
4. gem - Marej greši, kao da se predao, Novak nastavlja da "melje"  - 4:0.
3. gem - Novak je imao šest brejk lopti (tri vezane). Na kraju je ipak uspeo da napravi novi brejk. Srbin blizu 51. titule.
2. gem - Novak uspeva da osvoji prvi gem na svoj servis u trećem setu, vodi 2:0.
1. gem - Marej nije uspeo da završi poen smečom čak tri puta. Brejk lopta za Novaka. Brejk za Novaka već na startu meča. Vodi Đoković 1:0
TREĆI SET

10. gem - Tri set lopte za Mareja. I odmah koristi prvu, igraće se treći set. Škot je dobio drugi set 6:4.

9. gem - Marej uspeva da dobije gem i vodi 5:4. Velika greška Novaka, čist volej je izbacio u aut. Pritisak je sada na našem asu.
8. gem - Novak lako stiže do 4:4. Drama i u drugom setu.
7. gem - Škot asom završava sedmi gem, vodi 4:3.
6. gem - Marej je mnogo grešio u ovom gemu i poklonio gem Novaku - 3:3.
5. gem - Marej siguran u ovom gemu, novo vođstvo Škota - 3:2. Nema brejka u drugom setu.
4. gem - Novak je imao problema u ovom gemu, ali je uspeo da zadrži svoj servis i stigne do novog izjednačenja - 2:2. Marej nije iskoristio brejk loptu na 30:40.
3. gem - Zvižduci za Novaka, opet je naš as na meti publike u Majamiju. Novak je imao čak četiri brejk lopte (dve vezane), ali je Škot uspeo da se izvuče i povede 2:1.
2. gem - Novak vraća Škotu istom merom, dobija svoj servis i izjednačuje - 1:1.
1. gem - Marej je osvojio prvi gem na svoj servis i poveo 1:0.
DRUGI SET

TAJ BREJK - Dva mini brejka za Novaka - 3:0. Dupla servis greška Novaka i Marej vraća jedan mini brejk - 4:1.  Pormena strana - 4:2. Sada Novak ide na sunčanu stranu. Greška Mareja, Srbin vodi 5:3. Tri set lopte Đokovića - 6:3. Gotovo je - Novak je dobio taj-brejk 7:3 i poveo 1:0 u setovima. Prvi set je trajao čak 67 minuta, a viđena su čak četiri brejka.

12. gem - Igraće se taj-brejk.
11. gem - Novak siguran u ovom gemu i stiže do prednosti - 6:5.
10. gem - Marej je dobro servirao u ovom gemu i uspeo da izjednači - 5:5.
9. gem - Dobri servisi Đokovića i naš as opet uspeva da povede. Pritisak je sada na Škotu koji servira da ostane u prvom setu - 5:4.
8. gem - Novak ima tri brejk lopte. Koristi drugu i opet vraća brejk. Novo izjednačenje - 4:4.
7. gem - Novak dosta greši, ima problema na svom servisu. Jako Sunce u Majamiju smeta našem asu. Marej je imao tri brejk lopte i već je prvu iskoristio. Marej vodi 4:3.
6. gem - Marej bez izgubljenog poena uspeva da osvoji gem i izjednači - 3:3.
5. gem - Imao je Marej 0:30, ali je naš as onda vezao četiri poena i stigao do novog vođstva - 3:2.
4. gem - Novak stiže do prve brejk lopte i uspeva odmah da vrati brejk - 2:2.
3. gem - Novak ima problema na startu meča, Marej uspeva da ostavri brejk - 1:2.
2. gem - Marej lako dobija lako prvi gem na svoj servis.
1. gem - Marej je imao prvu brejk loptu, ali je Novak spasio. Neizvestan prvi gem, ali Đoković dobrim servisima i volej igrom uspeva da povede 1:0.

Ukoliko slavi Novak će da uđe u istoriju kao prvi teniser koji je tri puta osvajao Indijan Vels i Majami u istoj sezoni (2011 i 2014). Takođe, Nole se bori za 51. trofej u karijeri.

POVEZANE VESTI

Nedelja 05.04.2015. 22:15
Браво Србине само тепај.Србина нико не може да победи.Србија је спортска држава.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online