Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 15.05.2013.
12:31 >> 14:36h
P. Bajić - Vesti A

Jeleni Janković srpski derbi u "večnom gradu"

Srpska teniserka Jelena Janković se plasirala u osminu finala turnira u Rimu ubedljivom pobedom nad zemljakinjom Bojanom Jovanovski - 6:2, 6:0. Sledeća protivnica je Kineskinja Na Li, peti nosilac.

Jelena Janković
 

Bojana je osvojila prvi gem, a onda imala tri vezane brejk lopte na servis Jankovićeve. Usledila je serija od pet poena za izjednačenje drugog reketa naše zemlje, koja je potom iskoristila drugu brejk loptu i povela sa 2:1.

Mogla je Jovanovski odmah da uzvrati, u četvrtom gemu, ali je Jelena teškom mukom spasila servis, a na sličan način se odbranila Jovanovski i smanjila na 3:2. Usledio je konačno jedan lagan servis gem za Jelenu Janković, posle čega je iskoristila prvu od tri vezane brejk lopte za 5:2. Bojana kao da se predala u tim trenucima, pa je JJ bez izgubljenog poena završila i poslednji gem u ovom setu - 6:2.

Novi brejk JJ je viđen na početku drugog seta, a osigurala ga je posle velike borbe u najdužem gemu do tada - 2:0. Novi gem je doneo novu dramu, posle koje je Jelena stigla do ogromne prednosti od 3:0. To su bili prelomni trenuci drugog seta, pošto do kraja više nije bilo neizvesnosti, a Bojana nije stigla ni do počasnog gema - 6:0.


Treći međusobni duel dve od tri najbolje igračice naše zemlje je odigran u okviru drugog kola turnira (šljaka, 2.369.000 dolara) za koji bivšu prvu teniserku sveta, a sada 18, vežu najlepše uspomene. Jelena je dva puta trijumfovala u Rimu - 2007. i 2008. godine, a 2010. je upisala još jedno finale.Sada je, na početku takmičenja, bila ubedljiva protiv Bugarke Cvetane Pironkove (51. na svetskoj rang-listi).

Sa druge strane, Bojana, koja je 48. teniserka sveta, ove nedelje je prekinula seriju poraza i prvim trijumfom u takmičarskom meču od januara prvi put stigla do drugog kola ovog turnira u glavnom gradu Italije. A, to je učinila na spektakularan način protiv Dankinje Karoline Voznijacki, nekadašnje prve, a sada devete teniserke sveta.

Bojana Jovanovski
 

Inače, Janković i Jovanovski su do ovog meča upisale po jednu pobedu u međusobnim duelima, a oba su odigrana tokom 2010. godine. Jelena je slavila u prvom kolu turnira u Portorožu, a Bojana se revanširala u Pekingu, u drugom kolu turnira na koji je stigla iz kvalifikacija.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online