Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Nedelja 05.08.2012.
16:45
Vestionline, Beta A

Đoković ostao bez medalje na Olimpijadi

Teniski reprezentativac Srbije Novak Đoković nije danas uspeo da osvoji medalju na Olimpijskim igrama u Londonu, pošto je u meču za treće mesto izgubio od Argentinca Huana Martina Del Potra sa 0:2 (5:7, 4:6).

Demoralisan - Novak Đoković

Novak Đoković tako nije uspeo da odbrani bronzanu medalju koju je osvojio na Igrama u Pekingu pre četiri godine.

Iako je meč počeo izjednačenom borbom, argentinski teniser je posle pauze zbog kiše u Londonu, prvi došao do brejka, kada je kod 5:5 u gemovima, iskoristio drugu brejk priliku i servirao za vođstvo u setovima. Đoković je, ipak, u narednom gemu imao dve šanse da protivniku oduzme servis, ali ih nije iskoristio, pa je Del Potro sa 7:5, poveo setovima 1:0.

Zaslužio medalju - Huan Martin del Potro

Srpski teniser je i u drugom setu nastavio da loše servira, te je Argentinac već u prvom gemu imao tri prilike za brejk koje nije iskoristio. Del Potro je to ipak učinio u sledećem gemu na servis Đokovića, čime je došao do prednosti koju je sačuvao do kraja seta.

Drugi teniser sveta je kod prednosti protivnika od 5:3 imao šansu da vrati izgubljeni servis, ali nije iskoristio brejk loptu, pa je Argentinac koji je danas bio raspoložen da pogađa klinije, u svom narednom servis gemu zasluženo došao do pobede i bronzane medalje za svoju zemlju.

Meč između Đokovića i Del Potra trajao je jedan sat i 48 minuta.

Novak je posle poraza izjavio da je razočaran, ali da je protivnik igrao sjajno.

"Ne znam da li ja nisam imao sreće ili je on bio bolji. Čestitam mu, zaista je igrao sjajno. Da je moglo da se okrene i ode na moju stranu - moglo je. Razočaran sam", rekao je Đoković posle meča. 

Zlatni medalju na OI u Londonu osvojio je domaći teniser Endi Marej posle pobede u finalu nad Rodžerom Federerom sa 3:0.

POVEZANE VESTI

Nedelja 05.08.2012. 17:39
Grb Srbije se Novace ne nosi na majci , patikama i gacama , Nosi se na srcu. A tvoj protivnik ti je danas pokazao kako se to radi.
Nedelja 05.08.2012. 17:30
Preterujete! Čovek je igrao dobro, drugi su igrali bolje, sve je to sport. Ima još dana za medalja, samo mora malo da se stabilizuje(psihički). Imam utisak da je on sam sebi najgori protivnik.
Nedelja 05.08.2012. 18:28
Novakov pad je započeo nakon odbijanja da igra za reprezentaciju u Davis kupu. Kao i većina srpskih sportaša ima motivaciju u takmičenjima za novac, a kada je reprezentacija u pitanju onda se igra rutinski i čuva od povreda. Vodstvo OK Srbije treba podneti ostavku zbog nepripremljenosti sportaša. Neki od njih su OI shvatili kao izlet u London. Odbojkaši se lome u nekakvim ligama i kupovima, a na OI nemogu da skoče. Srpski sport treba očistiti od "žutice". Jedini izuzetak su vaterpolisti, koji na svakom takmičenju pružaju maksimum.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online