Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 15.06.2012.
12:44
Vesti A

Zarade u tenisu smešno male?!

"U pitanju je procenat koji dobijamo na turnirima od ukupnog prihoda, a on iznosi od 11 do 13 odsto. Uspredbe radi u NBA ligi je taj procenat čak 51 odsto", kaže Janko Tipsarević.

Boli ga nepravda - Janko Tipsarević

Janko Tipsarević napisao je u kolumni za 'The Tennis Space' da je prosečna zarada tenisera "smešno mala" i da je sportu potrebna "radikalna promena".

"Po mom mišljenju, najveći problem trenutno u tenisu jeste prosečna plata tenisera. Momci na samom vrhu zarađuju mnogo novca, to je tačno. I ne govorim o sebi - sada sam u Top 10 i zarađujem više novca nego ikada ranije. Ali, za momke koji su u Top 200 prosečna plata je i suviše niska! Toliko toga mora da se žrtvuje da bi se profesionalno igrao tenis, putovanja tokom cele godine. Novac je, jednostavno, smešan kada se uporedi sa ostalim pojedinačnim sportovima. Ne govorim o fudbalu, sa time ne možemo da se merimo. Ali, golf je najbolji primer. Po mom mišljenju, golf i tenis su iz iste porodice sportova. Pogledajte samo koliko je igrača u golfu zaradilo više od milion dolara prošle godine (94) u poređenju sa tenisom (15). Mislim da je to smešno", napisao je drugi srpski reket.

Tipsarević je nastavio dalje u istom stilu:


"Reč je o prosečnim platama. Ako ste rangirani oko 100. mesta ili 80. i 90, rekao bih da ne gubite novac, ali ga ni ne zarađujete. Biti u 100 najboljih u bilo čemu u životu prilično je dobra stvar. Moraju i da se plate svi troškovi i porezi. Na grend slem turnirima povećane su nagrade za prvo kolo, ali mislim da nam je potrebna radikalna promena. Radeći korak po korak, ništa se zapravo neće promeniti. Sa druge strane, nije nam potrebna ni revolucija. Ali, hajde i to da kažemo, NBA igrači se bore da im plate budu 51 odsto od ukupnog prihoda, a mi imamo između 11 i 13 procenata. Ne želim da ljudi pomisle da smo pohlepni - kada vide da pobednik GS turnira uzme milion dolara, svi pomisle da teniseri zarađuju mnogo novca, ali ostalim igračima nije lako. A, i karijera je kratka. Ne tražimo više novca, samo veći procenat. Dobiti 15.000 evra za poraz u prvoj rundi deluje dobro, ali kada se oduzme poraz, plata trenerima, putovanje, smeštaj, nije baš tako ružičasto".

Nastavak meča između Tipsarevića i Lua odložen za danas


Prekinuti meč osmine finala na turniru Kvins u Londonu između Janka Tipsarevića i Jen Hsun Lua iz Kineskog Tajpeha biće nastavljen u petak pre podne, pošto je kiša juče poremetila program takmičenja.


Taj duel je počeo juče rano uveče, ali je zbog kiše prekinut u drugom seti pri vođstvu srpskog tenisera sa 2:1. Prvi set dobio je Lu rezultatom 6:3.

 

Pobednik meča između Tipsarevića i Lua igraće istog dana u četvrtfinalu protiv Hrvata Marina Čilića, koji je savladao Čeha Lukaša Rosola sa 7:6 (7:3), 6:2. Turnir se igra za nagradni fond od 625.300 evra.

POVEZANE VESTI

Petak 15.06.2012. 15:31
Mnogi su odustali zbog toga. Jednostavno nisu mogli da izdrze prve godine. A opet kad se sagleda kolika je posjecenos meceva tih igraca (100-1000) pa i da igraju na svom stadioni ne bi imali ni za znojnice. Eto vas tamo pa se snalazite i ja imam svoje jade.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online