Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 16.09.2011.
18:17 >> 22:37h
Vestionline A

DK: Argentina vodi 2:0 protiv Srbije

Teniska Dejvis kup reprezentacija Argentine povela je sa 2:0 protiv Srbije posle prvog dana polufinala, pošto je u prvom meču David Nalbandijan savladao Viktora Troickog sa 3:1, dok je u drugom Huan Martin del Potro bio još ubedljiviji protiv Janka Tipsarevića sa 3:0.

Slaba partija Viktora Troickog

Teniska Dejvis kup reprezentacija Argentine povela je rezultatom 1:0 u polufinalu Svetske grupe Dejvis kupa, pošto je David Nalbandijan savladao Viktora Troickog rezultatom 3:1, po setovima 6:4, 4:6, 6:2, 6:3.

Nalbandijan je potpuno zasluženo došao do trijumfa, donevši 'gaučosima' prvi poen. Bolje se kretao po terenu, imao je veći izbor udaraca, a Troickog nije služio servis.

Polufinalni susret Dejvis kupa između Srbije i Argentine počeo je u Beogradskoj areni pred 10.000 gledala, a publika je odmah na startu sa oduševljenjem pozdravila dve devojčice Ivonu i Anđeliju, koje su pred meč perfektno izvele argentinsku i srpsku himnu.


Nalbandijan je bolje ušao u meč, a pri rezultatu 3:3 odbranio je dve brejk lopte, što kao da je izbacilo Troickog iz ritma, pa je pretrpeo brek u narednom gemu, što je Argentincu bilo dovoljno za dobijanje prvog seta 6:4.

Viktor je pokazivao da nema esprekta prema Argentincu, već je krenuo još žešće u drugom setu, što mu se isplatilo jer je uspeo da preokrene odnos snaga na terenu i posle skoro izjednačene igre pri rezultatu 4:4 u gemovima, napravi brejk i dođe u vođstvo. Takvu priliku nije ispustio, već je svojim servisu izborio izjednačenje - 1:1.

U trećem setu Nalbandijan kreće oštro i uspeva da posle svog servisa napravi brejk za 2:0, a potom i 3:0.  U istom maniru Argetinac je nastavio dobijajući gemove redom, Troicki je uspeo da osvoji dva gema, ali to nije omelo Nalbandijana, koji je treći set odigrao perfektno dobivši ga sa 6:2. 


Argentinac je krenuo silovito u četvrtom setu rušeći svaku odbranu Troickog sve do 3:0 u gemovima, a Viktor se probudio i osvojio gem za 3:1. Tokom petog Srbin je saterao Nalbandijana u ćošak, ali je od 0:40 za Viktora, protivnik uspeo da se izvuče i povede sa 4:1. Nalbandijan do kraja dobija set sa 6:3 i osvaja prvi poen za reprezentaciju Argetine.

U drugom meču dana Huan Martin del Potro je bio još ubedljiviji protiv Janka Tipsarevića rezultatom 3:0, po setovima 7:5, 6:3, 6:4.

Janko je uspeo da parira Del Potru samo u prvom setu. I tada je spasio dve set lopte, ali nije imao snage za više od toga.

U nastavku susreta Del Potro, nekadašnji osvajač US opena, preuzeo je potpunu kontrolu nad mečom i potpuno rutinski držao svoj servis. U tom periodu imao je i nekoliko brejkova koji su mu doneli ubedljiv trijumf.

Janko Tipsarević je tokom drugog seta imao i problema sa žuljem na levom stopalu, ali to nikako ne sme da bude izgovor za nešto lošiju igru večeras.

Srbija je nakon prvog dana u jako nezavidnoj situaciji, pa će sutrašnji dubl biti odlučujući.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online