Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 02.06.2011.
19:33
Vestionline A

Nadal: Đoković je najbolji igrač današnjice!

Prvi teniser sveta, Španac Rafael Nadal priznao je uoči polufinalnih mečeva na Rolan Garosu da je Novak Đoković najbolji igrač današnjice.

Rafa: Nole je najači!

Nadal je predstojeći polufinalni duel Novaka Đokovića i Rodžera Federera, koji se igra u petak, nazvao sudarom "najboljeg tenisera današnjice i najboljeg igrača svih vremena".

"Ovaj meč se jednostavno ne sme propustiti", rekao je Nadal koji će u polufinalu igrati protiv Britanca Endija Mareja.

Najbolji srpski teniser uoči polufinala Rolan Garosa ima 41 uzastopnu pobedu od početka sezone, odnosno 43 vezane, računajući dve pobede ostvarene u finalu Dejvis kupa protiv Francuske decembra prošle godine.

Đoković bi pobedom nad Federerom sa mesta broj jedan na ATP listi potisnuo sadašnjeg "kralja" Rafaela Nadala.

Toni Nadal: Rafa je u haosu zbog Novaka!

 

Toni Nadal, stric i trener španskog tenisera Rafaela Nadala, priznao je da je njegov bratanac u haosu i da je izgubio veru u sebe nakon četiri vezana poraza od Novaka Đokovića.

 

"Ništa slično mu se nikad nije desilo, čak ni sa Federerom! Naravno da to utiče na njegovo samopouzdanje. Rafa je u haosu, ne igra onako kako je navikao i zbog toga je izgubio veru u sebe. Takav je od početka godine, a čini mi se da je sada još gore", ocenio je Toni Nadal.

 

On smatra da je najveći problem u tome što je Nadal u prva dva meča sa Đokovićem (Indijan Vels i Majami) bio nadomak pobede i na trenutke čak i bolji od Novaka, ali mu ni to nije bilo dovoljno da zaustavi srpskog tenisera. Nakon toga, smatra Toni, njegov bratanac je upao u začarani krug iz kojeg je sada teško izaći.

 

"Kada ste četiri puta toliko blizu pobede, a iz ovog ili onog razloga ipak izgubite, normalno je da će to ostaviti traga na vašoj igri i samopouzdanju. U finalu Indijan Velsa Nadal nije bio dovoljno fokusiran, iako je na tom turniru igrao zaista dobro. U Majamiju je bio još bliži pobedi, samo dve lopte su ga delile od uspeha, ali je jedna bila predugačka... Da je tada pobedio Novaka, sve bi bilo drugačije. Ovako, usledila su još dva poraza na šljaci, dva zaista teška udarca. To je začarani krug. Rafa nije mnogo toga pokazao u Parizu, ali je svejedno došao u poziciju da se bori za polufinale. Ako se desi da ne osvoji titulu, neću biti tužan kao posle Indijan Velsa ili Majamija. Na Rolan Garosu, u ovom trenutku, Rafa jednostavno nije više favorit i nema ništa da izgubi", zaključio je Toni Nadal.

POVEZANE VESTI

Petak 03.06.2011. 10:40
Svaka cast Nadalu, prvaku sveta (jos za sada) da javno prizna Noletovu velicinu i da bude toliko iskren da pred javnoscu izjavljuje da je mnogo uznemiren i nervozan....... Covek ima stila i dovoljno je posten da prizna ko je najbolji! MUCHAS GRACIAS NADAL! A NOLETU "VAMOS" NOLE I MUCO SUERTE-MNOGO SRECE!!!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online