Utorak 4. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 04.03.2011.
17:24 >> 21:25h
Vestionline A

DK: Viktor jedva pobedio, Janko izgubio

Teže nego što se očekivalo Viktor Troicki je došao do pobede protiv Rohana Bopane sa 3:2, dok je Janko Tipsarević izgubio od Somdeva Devermana glatko sa 3:0, pa je ukupan rezultat 1:1 posle prvog dana na meču Srbije i Indije u prvom kolu svetske grupe Dejvis kupa.

Mučio se Viktor, ali ipak pobedio

Troicki je slavio nad Rohanom Bopanom sa 3:2 (6:3, 6:3, 5:7, 3:6, 6:3).

U prva dva seta Troicki je delovao raspoloženo za igru što je donelo nekoliko šansi za brejk, a u odlučujućim momentima oba dela meča, Srbina dolazi do brejkova i potom rutinskom igrom privodi setove kraju za prednost od 2:0.

Međutim, u trećem setu Bopana se vratio u meč, imao je siguran servis i igru na osnovnoj liniji, što je zadavalo velikih problema Troickom. Kod rezultata 5:5, Indijac je uspeo da osvoji gem na servis Srbina, pa je potom na svoj servis uspeo da produži meč - 2:1.

U četvrtom setu Indijac se potpuno razgoropadio, bilo ga je svuda po terenu, što nikako nije odgovaralo srpskom teniseru. Troicki je napravio pregršt neiznuđenih grešaka što je rezultiralo ubedljivim porazom u četvrtom setu - 3:6. Ipak, srpski teniser je u odlučujućem petom setu uspeo da povrati samopouzdanje i ipak ostvari veoma važnu pobedu na startu serije protiv, ispostavilo se, veoma neugodnih Indijaca.

U drugom meču dana Janko Tipsarević je izgubio od Somdeva Devarmana sa 3:0, po setovima 7:5, 7:5, 7:6.

Tipsarevi je u prvom setu vodio sa 4:1 i nije izgledalo da će se neđto promeniti, ali jeste. Indijac je propustio dve set lopte, a zatim i popustio i dozvolio Janku da se izvuče iz neugodne situacije i izjednači rezultat na 5:5. Tipsarević je u sledećem gemu došao do 40:30, a onda opet neshvatljivo stao i dozvolio Devarmanu novi brejk, a Indijac ovog puta nije načinio istu grešku - 7:5.
 

Srpski teniser je u drugom setu konsolidovao servis i iskoristio jedinu brejk priliku da dođe do vođstva od 4:1, a zatim i 5:2. Tipsarević, međutim, nije izdržao nalet Devarmana koji je došao do izjednačujućeg brejka kada je Janko servirao za set - 5:4.Janko je potpuno klonuo duhom nakon tog momenta, a to je 91. teniser sveta iskoristio da veže još tri gema i dođe do vođstva od 2:0 u setovima - 7:5.

Tipsarević je i treći set bolje otvorio i poveo sa 3:1, ali je Devarman odmah uzvratio brejk za 3:2. Neverovatna slika iz prva dva seta nastavljena je jer je Janko servirao za set (5:3), ali se Indijac ponovo iskobeljao iz neugodne situacije - 5:5. U jedanaestom gemu Devarman je propustio dve brejk lopte, ali je srpski teniser konačno uspeo da dođe do 6:5 i obezbedi taj-brejk nakon sigurnog servisa Indijca.

Janko je prvi došao do mini brejka i poveo sa 2:1, ali je po ko zna koji put u ovom meču stao i dopustio Indijcu da preokrene na 6:3 i iskoristi prvu set loptu za konačan trijumf i izjednačenje od 1:1 u ukupnom skoru nakon tačno tri sata igre.  

U subotu će se sastati parovi, Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac protiv Devarmana i Bopane, a za nedelju su planirani preostali singl mečevi - Troicki protiv Devarmana, a Tipsarević protiv Bopane. 

Biće još informacija...

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online