Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 12.05.2015.
23:59
24sata.rs A

Smešna strana Novakove karijere (FOTO + VIDEO)

Uprkos tome što je najbolji teniser sveta, Novak Đoković ne može da ne bude malo ekcentričan kada su u pitanju njegove igračke navike. Međutim, ovo su definitivno stvari koje iznova čude sportsku javnost kada prate mečeve našeg tenisera.

Reuters
Topla voda i na konferenciji za medije

Pije samo toplu vodu

Tokom svake pauze između gemova, Novak Đoković se odmah hvata za flašu vode koja mora da bude topla, bez obzira na uslove u kojima igra. Naš teniser objašnjava da topla voda poboljšava njegov krvotok, dok ga hladna usporava.

Jede travu na Vimbldonu

Odmah po dolasku u London, Đoković se upućuje ka terenima na Vimbldonu, gde obavezno sa svojim timom pojede malo trave. Ovo je postala tradicija našeg tenisera, koji ukus trave opisuje kao da jede "znoj". Nole jede travu i nakon svake pobede na ovom turniru.

Reuters
Slatka trava na Vimbldonu

Ne odvaja se od ljubimca

Skoro na svakoj fotografiji Novaka, može se videti i njegova bela pudlica Pjer od koje se naš teniser nikada ne odvaja. Prema nezvaničnim informacijama, naš teniser je bio ozbiljno uznemiren 2011. godine na Vimbldonu, kada mu nije bilo dozvoljeno da ga uvede sa sobom.

twitter.com@DjokerNole
Nerazdvojni: Novak sa ljubimcima

Psuje sebi u bradu

Nervoza je sastavni deo svakog sporta, pa tako i tenisa, a Đoković je izuzetno brz i na jeziku. Našem teniseru se često desi da opsuje glasno na srpskom, a jednom se slučajno između njega i njegovog tima na tribinama našao i sakupljač lopti kog je Nole propisno uplašio. Međutim, velikani priznaju greške, pa je Novak kasnije snimio i video u kom mu se izvinjava.

Tapka lopticu po desetak puta po servisu

Ovim potezom Novak sebi nabija samopozdanje, koje istovremeno skida protivnicima koji ovaj potez često karakterišu kao podmukao. Novak je u jednom meču čak 29 tapnuo lopticu pre servisa.

Voli da "troluje" publiku

U pobedi nad Endijem Rodikom u Njujorku, Đoković je odlučio da odgovori suparniku na prozivke da folira povrede i da će lošije ući u polufinalni meč sa njim. Noletova prozivka je izazvala buru negodovanja publike, ali se na kraju sve rešilo.

Ne jede gluten

Neverovatna koincidencija se desila onog trenutka kada je prestao da jede gluten i određenu vrstu paradajiza, jer je postao najbolji teniser na svetu.

Obožava da imitira kolege

Kada su u pitanju imitacije i zabavljanje publike, Nole je tu neprikosnoven. Obožava da imitira Nadala i Mariju Šarapovu, a jednom prilikom se oprobao i u ulozi Borisa Bekera.

Opsednut je plesom

Ako iko voli da pleše od svih tenisera, to je Novak Đoković. Posebno se pamti njegov nastup sa kosilicom, a zanimljivo je da je pobedu nad Golubevom u Dubaiju prepisao upravo plesu.

Deli čokoladice novinarima

Novaku nije neobično da prekine konferenciju za štampu, kako bi novinarima podelio malo slatkiša. On to zove "slatkom tradicijom".

Reuters

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online