Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 16.12.2014.
15:44
Beta A

"Ja sam kriv, Bošković ostaje selektor"

Predsednik Rukometnog saveza Srbije Velimir Marjanović rekao je da je njegova krivica najveća za neuspeh ženske reprezentacije na Evropskom prvenstvu, a da podržava selektora Sašu Boškovića i igračice na njihovom putu ka Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine.

Beta
Naš cilj je Rio, EP usputna stanica: Velimir Marjanović
 

"Oni su odgovorni za loš rezultat 20 odsto, a ja 80 odsto. Ovaj plasman nije ništa poremetio u našim planovima. Nama je cilj i dalje Rio. Sada je pitanje kako da dovedemo ekipu u stanje da bude bolja", rekao je Marjanović na konferenciji za novinare, kojoj suprisustvovali svi članovi stručnog štaba.

Rukometašice su Evropsko prvenstvo završile bez ijedne pobede u Grupi D u Osijeku. "Da li je selektor grešio - jeste, ali da je nestručan - to se ne dovodi u pitanje. Mi nemamo alternativu za igračice, možemo samo povremeno da uvedemo u tim mlađe. Mi za stručni štab nemamo zamenu, ako neko misli da ima, neka kaže. Ovaj stručni štab ima najbolje rezeultate", rekao je Marjanović.

Prema njegovim rečima, ženska reprezentacija je u Hrvatskoj doživela rezultatski neuspeh.

"Mogla je javnost da kaže pre prvenstva 'nemoj da vodiš povređene igračice'. Možda bi to pomoglo selektoru u odluci. One su želele da pokažu da ne pobeđuju samo na domaćem terenu", rekao je Marjanović.

U analizi šampionata koja se odužila na više od 90 minuta, Marjanović je slikovito objasnio da u autobusu koji je krenuo sa priprema u Novom Sadu ka Osijeku "nije bilo nevinih" i dodao da su u njemu bile igračice, stručni štab i on.

"Ugračice su krive što nisu poštovale dogovor sa selektorom, a on i stručni štab što nisu 'ispoštovali' smernice Upravnog odbora", rekao je Marjanović.

Predsednik RSS ponovio je da su igračice iz klubova došle povređene i da je u kratkom vremenu pokušano sve da se one oporave.

"Mislim da je utakmica sa Crnom Gorom bila problem, a da su rezultati ostalih posledica toga. Mi smo tražili da se fokusiraju na Slovačku i da prođemo drugi krug, međutim, ta prva utakmica nas je skupo koštala. Posle nje igračice su bile poražene, prebijene i razočarane u suđenje", rekao je Marjanović.

Na svako novinarsko pitanje za selektora Boškovića, prvo je odgovarao Marjanović, uglacnom prisećajući se kako je reprezentacija lepo igrala na Evropskom prvenstvu 2012. i kako je
osvojila srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu prošle godine u Beogradu.

Bošković je samo uspeo potvrdno da odgovori na pitanje da li je vladao situacijom u meču sa Slovačkom i dodao:"Detaljno ću sve objasniti Upravnom odboru".

Rukometašice Srbije zauzele su 15. mesto na Evropskom prvenstvu, koje još traje u Mađarskoj i Hrvatskoj.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online