Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 07.03.2018.
12:55
Tanjug A

Udovičić: Promenili smo sliku Srbije

Ministar omladine i sporta u Vladi Srbije Vanja Udovičić kaže da država promenila način finansiranja mladih sportista i da takav potez daje odlične rezulate poslednje četiri godine, što najbolje govori broj medalja koji je veći nego u prethodnih 14 godina.

Tanjug
Vanja Udovičić, ministar sporta u Vladi Srbije

- U prethodnom periodu se drastično promenila situacija, sredstva koja Vlada Republike Srbije izdvaja za naše sportiste dolaze do njih. Vrlo smo usređeni i motivisani da pratimo tok sredstava od samog davanja sa republičkog ili lokalnog nivoa prema sportistima. Rezultati na međunarodnoj sceni pokazali su da je u perodu od 2000. do 2013. godine osvojeno 119 medalja, a 136 medalja od 2014. do 2017. Promenili smo način finansiranja i podsticaja, kao i pristup odgovornosti i odnosa prema sportistima i organizacijama - rekao je Udovičić na 25. Kopaonik biznis forumu.

- Kroz razvoj školskog sporta, menjanja sportske infrastrukture, jačanje univerzitetskog sporta, samih nagrada koja su povećane i isplaćuju se u roku od sedam dana, sve vidove stimulacija, da na taj nacicn podstičemo i motivišemo odgovornost kod mladih sportista.On je dodao da je stimulacija za sportiste, kroz stipendije i praćenje njihovih programa, uz prisustvo vrhunskog tima ljudi, preduslov za ostvarivanje vrhunskih rezultata.

Bivši najbolji vaterpolista sveta izneo je primer iz njegove igračke karijere kada je godinu i po dana čekao na nagrade posle uspeha na velikim takmičenjima.

- Dok sam bio igrač, posle osvajanja takmičenja, čekao sam na novčanu nagradu preko godinu i po dana, čekao sam i stipendije, kao i celokupna vaterpolo reprezentacija. Nismo bili sigurni kako ćemo da odemo na takmičenje, u kakvim uslovima treniramo, a sada smo to sve promenili i dobili mnogo bolji rezultat.

Prema njegovim rečima strategija je i da se motivišu mladi ljudi da budu heroji svojih zajednica u bilo kojoj sferi.

- Moramo da pokažemo mladim ljudima da se trud, rad i disciplina isplate, da možete iz jednog Novog Pazara kao mlad sportista, inovator ili preduzetnik da pobedite na evropskom tržištu ili postanete šampion. Menjamo sliku Srbije na međunarodnoj sceni u svim segmentima, dokaz je sve veći broj domaćinstava koji se organizuju u našoj zemlji.

Podsetio je da će Srbija ove godine da organizuje Fajnal-for Evrolige, Školsko Svetsko prventsvo u basketu 3x3, kao i kadetska Evropska prvenstva u košarci i vaterpolu.

- Želja nam je da privučemo veliki broj turista, promenimo sliku Srbije i motivišemo našu deca da uđu u samo takmičenje. Cilj je da se ugledaju na Ivanu Španović, Davora Štefaneka, Filip Filipovića, Andriju Prlainovića, srpske futsalere, sve one koje smo gledali u Srbiji na našem terenu tokom turnura, da se raduju njihovim pobedama i pošaljemo poruku da sport mora da bude dostupan svima, a ne privilegija pojedinaca - zaključio je Udovičić.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online