Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 13.09.2017.
08:02
Vestionline A

Vestionline sportski vremeplov za 13. septembar

"Vestionline sportski vremeplov" je rubrika kojom ćemo u formi "dogodilo se na današnji dan" podsetiti na neke značajne datume - rođenja poznatih sportista, osnivanja klubova, velike utakmice... svakog kalendarskog dana u godini.

EPA/JACEK BEDNARCZYK
Slobodan Kovač, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, sada selektor Slovenije, danas puni 50 godina

Slobodan Boba Kovač

13. septembra 1967. godine u Velikom Gradištu rođen je Slobodan-Boba Kovač, naš nekadašnji trofejni odbojkaški reprezentativac, sada uspešan trenr. Ponikao u VGSK, osvajao je trofeje sa Vojvodinom, a uspešno je igrao i u Italiji, Grčkoj, Francuskoj... Član je one zlatne generacije naše reprezentacije sa kojom je osvojio dve olimpijske medalje (bronza u Atlenti 1996. i zlato u Sidneju 2000), jednu svetsku (srebro Japan 1998) i dve evropske (srebro Ajndhoven 1997. i zlato Ostrava 2001). Trenersku karijeru počeo je osvajanjem titula prvaka Srbije sa kragujevačkim Radničkim, vodio je Peruđu, reprezentaciju Irana (osvojene Azijske igre 2014), a sada je selektor Slovenije i trener turskog Halkbanka koji je u prošloj sezoni vodio do titule.

Ivan Miljković

13. septembra 1979. godine rođen je Ivan Miljković, još jedan odbojkaški velikan sa ovih prostora, jedan od najboljih igrača na svetu svih vremena. Nekadašnji as Partizana bio je jedan od junaka i najzaslužnijih za olimpijsko zlato iz Sidneja 2000. (doneo odlučujući poen u finalu sa Rusijom), a godinu kasnije osvojio je sa reprezentacijom i evropsku titulu. Još jedno evropsko zlato sa reprezentacijom osvojio je u Beču 2011. godine, a pored ove tri najsjajnije medalje ima i srebro i bronzu sa Svetskih prvenstava, tri evropske bronze, kao i četiri srebra i dve bronze u Svetskoj ligi. Skoro na svim velikim takmičenjima našao se u idealnim postavama ili bio poroglašan za bMVP turnira. Imao je i bogatu i trofejnu klupsku karijeru tokom koje je igrao za Lube Maćeratu, Romu, Olimpijakos, Fenerbahče, ponovo Lube i turski Halkbank s kojim je u 37. godini osvojio titulu. Iako je već skoro godinu dana potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije, još nije završio igračku karijeru.

Večiti protiv Istočnih Nemaca

Slučaj je hteo da 13. septembra 1978. godine beogradski večiti rivali u istom danu na evropskoj sceni podele megdane sa istoimenim klubovima iz DR Nemačke. Uspešniji je bio Partizan, koji je na stadionu JNA u 1. kolu Kupa šampiona golovima Prekazija u 5. i Đurovića u 47. savladao Dinamo iz Drezdena sa 2:0. Dotle, Zvezda je u Berlinu poražena od tamošnjeg Dinama sa čak 5:2. Crveno-beli su u prvom poluvremenu bili konkretni u napadu, pošto su se Šestić u 34. i Savić u 36. minutu uspešno "takmičili" sa strelcima domaće ekipe Ridigerom (16, 28) i Necom (20. minut). Ali, u nastavku Ridiger i Brilet su još po jednom uspeli da kazne greške odbrane Beograđana... Činilo se u tom trenutku da Partizan ima daleko lakši posao u revanšu od Zvezde.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online