Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 12.08.2017.
12:39
blic.rs A

Ivanin trener: Od ovoga strahujemo četiri godine

"Poslednje tri ili četiri godine se bojimo da joj broj ne ukrade neku medalju. Baš zato, uvek sam ga ja i kačio, ali sinoć nisam mogao jer mi je bila pet metara daleko... A samo da joj je bila prikačena još jedna ili dve zihernadle, ne bi do ovoga došlo" - otkriva za "Blicsport" nakon neprospavane noći Goran Obradović, trener Ivane Španović.

EPA/ROBERT GHEMENT
Ivana Španović u zagrljaju trenera

Teška, besana noć je iza naše najbolje atletičarke i njenog trenera u Londonu... Noć bez sna, kako i sam priznaje Goran Obradović. Hiljadu im se misli još uvek mota kroz glavu, i dalje vraćaju film i tuguju nad zlom sudbinom, ali ništa od svega toga neće vratiti (osvojenu) medalju Ivani... Svestan je toga u razgovoru za naš sajt i sam Goran Obradović, koji je pojasnio kako je neverovatan splet okolnosti doveo do ove situacije...

- Ono čega smo se bojali poslednje tri ili četiri godine, desilo nam se u najgorem mogućem trenutku! Svi naši strahovi bili su da nam broj ne ukrade medalju, i na kraju, eto... Pazite, baš da bi se osigurali da do toga ne dođe, poslednjih godina uvek sam joj ja i kačio broj. Uvek sam joj stavljao minimum četiri ili pet zihernadli. Međutim, to ovoga puta nije bilo moguće, jer je bila pet metara daleko od mene, a ja nisam mogao nikako da joj priđem. Zato je imala svega tri zihernadle, i ostalo znate... Taj broj se nije praktično ni otkačio, on se pocepao i taj deo je ostavio nekakav trag... - i dalje se teško miri Obradović sa gubitkom zlata...

Ivanin trener je potom pojasnio i zašto žalba nije usvojena.

- Ja sam sve vreme bio u toj sobi gde se donosila odluka. Pazite, niko od sudija nije mogao sa sigurnošću da kaže: Evo ga trag. Oni su odokativno odredili da je on na 6,91, i to je to. Mi smo odmah podneli žalbu, ali oni su presudili da konačnu odluku donesu nakon gledanja video snimka, a ne nakon video-merenja. Nažalost, mi nemamo prava na novu žalbu.

Obradović, ipak, tvrdi da nema potrebe pričati o teorijama zavere.

- Nije teorija zavere, i to jasno želim da kažem. Sve je jasno, broj se po pravilima računa kao deo tela i to je to. Nažalost, on je ostavio neki trag, da kažem neku distorziju u pesku. Kao što oni nisu mogli da dokažu jasan trag, mi nismo mogli da dokažemo ni da ga nema, i oni su doneli takvu odluku. Uopšte ne želim da se bavim time da li bi isto odlučili da je u pitanju neka Amerikanka. Ponavljam, nema mesta pričama o teoriji zavere.

Ovo će, tvrdi Obradović, samo još više očvrsnuti Ivanu u daljim pokušajima da se domogne svetskog zlata.

- Nije kasno za nju. Daleko od toga. Za dve godine, imaće 29, i svakako da će i tada napasti zlato. Teško smo pregurali noć, baš teško, ali smo rešeni da se domognemo vrha i ovo nas neće pokolebati. Idemo dalje,. šta drugo - poručio je za kraj Ivanin trener.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online