Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 25.05.2014.
17:14
Beta A

VN Monaka: Trijumf Rozberga!

Vozač Mercedesa Niko Rozberg pobedio je danas u trci Formule 1 za Veliku nagradu Monaka u Monte Karlu i vratio je prvo mesto u šampionatu.

 Luis Hamilton, Niko Rozberg i Danijel Rikardo
 

Rozberg je do druge uzastopne pobede u Monte Karlu došao za sat, 49 minuta, 27 sekundi i 661. To je njegova druga pobeda u sezoni, pošto je trijumfovao u prvoj trci u sezoni, u Melburnu.

Drugi kroz cilj je prošao njegov klupski kolega Luis Hamilton sa 9,2 sekundi zaostatka, čime je prekinuo niz od četiri pobede u sezoni, a treći je bio Danijel Rikardo iz Red Bula sa 9,6 sekundi zaostatka za pobednikom. Hamilton i Rozberg su tako pobedili u svih šest trka u sezoni.

Četvrto mesto je zauzeo Fernando Alonso iz Ferarija, peti je bio Niko Hilkenberg iz Fors Indije, a šesti Dženson Baton iz Meklarena. Bodove su još osvojili vozač Vilijamsa Felipe Masa, Žil Bjanki iz Marusije, Roman Grožan iz Lotusa i vozač Meklarena Kevin Magnusen.

Rozberg je dobro startovao sa pol pozicije i sačuvao vođstvo, Hamilton je bio iza njega, a Raikonen je preuzeo treće mesto od Rikarda. Već u prvom krugu Serhio Peres iz Fors Indije je posle izlaska iz krivine Mirabo udario u zid, posle kontakta za Batonom, posle čega je na stazu izašao "sejfti kar".

U četvrtom krugu je trka nastavljena, a tada su nastali problemi sa motorom za četvorostrukog uzastopnog šampiona iz Red Bula Sebastijana Fetela, zbog čega je u osmom krugu morao da završi trku. Rozberg je čuvao vođstvo, a u 15. krugu stekao je 1,7 sekundi prednosti u odnosu na Hamiltona.

U 26. krugu je ponovo "sejfti kar" izašao na stazu, pošto je Adrijan Zutil udario u zaštitnu ogradu. To su iskoristili u Mercedesu i dobro obavili posao u boksu za Rozberga i Hamiltona. U 31. krugu trka je nastavljena, Rozberg je zadržao vođstvo ispred Hamiltona, Rikarda i Alonsa, ali je Raikonen sa trećeg pao na 13. mesto.

Hamilton je pokušao da stigne Rozberga, ali je Nemac iz kruga u krug uvećavao prednost. U 51. krugu je imao 1,6 sekundi prednosti, a u 65. i četiri sekunde. Rikardo je u tim trenucima dobro vozio i počeo da smanjuje zaostatak za Hamiltonom. Rozberg je do kraja trke uspeo da uveća prednost, a Hamilton da sačuva drugo mesto.

Rozberg je na prvom mestu u šampionatu Formule 1 sa 122 boda, Hamilton ima 118, a na trećem mestu je Alonso sa 61 bodom.

Naredna trka je na programu 8. juna u Montrealu, za Veliku nagradu Kanade.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online