Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Ponedeljak 18.02.2013.
16:28 >> 20:56h
Telegraf A

Srbin glavni tabadžija u NHL-u (VIDEO)

Hokejaš Boston Bruinsa Milan Lučić jedan je od najboljih igrača američke NHL lige, ali je i jedan od najžešćih tabadžija u ovom najbržem kolektivnom sportu na svetu. Lučić je Srbin, koji je rođen i odrastao u Americi, a roditelji su mu sa Pala kod Sarajeva, i on nikada nije krio ni zanemarivao svoje srpsko poreklo.

Lučić izgleda da igra hokej jer tu može slobodno da se tuče
 

Rođen je u Vankuveru 1988. godine, a njegov otac Dobrivoje Lučić emigrirao je u Kanadu sa Pala kada je imao 27 godina. Majka Snežana Kesa imala je dve godine kada se sa roditeljima odselila iz Hercegovine. Zato nije čudan njegov ratnički karakter i glad za uspehom, koji pokazuje na svakoj utakmici, a nema meča u kojem se nije potukao, jer, kako je sam rekao, voli čvrst kontakt.

Međutim, Lučić bije koga stigne, nema razlike da li je u pitanju Amerikanac, Kanađanin, Rus, Čeh… On je svojevrstan rekorder, jer je u poslednjih pet godina, otkako je u NHL karavanu, imao čak 48 tuča, što je otprilike desetak po sezoni.

U svakoj borbi završi kao pobednik
 

Lučić je 2011. postao jedini Srbin koji je trijumfovao u NHL ligi i osvojio legnedarni Stenli kup, a pehar je odneo u Vankuver, i to u pravoslavnu crkvu da ga pokaže zemljacima.

"Istina je, priznajem, volim dobru tuču. Ako me neko iznervira, ne ostajem mu dužan. Ne dogovaramo se oko tuča, ali uvek znaš ko je od protivničkih igrača spreman da se pobije", rekao je jednom Lučić.

Najpoznatiji je njegov duel od prošle godine na meču Bruinsa i Bafala, gde se Lučić zakačio s Patrikom Kaletijem, kome je očitao lekciju iz boksa. Kaleti je jedan od najomraženijih hokejaša Lige, kome nije prvi put da krvav seda na klupu za kažnjene posle sukoba s borbenim Srbinom.

Međutim, Lučić je nastavio sa svojim bokserskim aktivnostima, što je u hokeju dozvoljeno za razliku od drugih sportova. Poslednji put zakačio se 28. januara ove godine na meču s Timom Glisonom na meču Bostona i Karoline. Samo tri dana ranije, 25. januara ove godine, potukao se s Markom Čartnerom iz Nujork Ajlendera, i to u dvorani "TD Garden" u Bostonu, gde je ekipa Bruinsa trijumfovala 4:2.

Međutim, ne samo što se tuče s protivnicima, već on izlazi iz svake tuče kao pobenik! Jedan američki sajt napravio je statistiku tuča našeg hokejaša u sezoni 2011/2012. i prema njoj, u sedam tuča čak šest puta je prebio protivnike, a samo jednom je završeno nerešeno, i to protiv Brajana Alena iz Karoline. Pogledajte i sami statistiku:

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 18.02.2013. 17:37
udri brate, nije ti ih majka rodila ;)
Ponedeljak 18.02.2013. 18:50
Амери друго не капирају.
Ponedeljak 18.02.2013. 19:16
Mlavh sve redom.Ko god hoce ti ga saspi Srbski brate.Neznaju oni da ti imas Hercegovackog krsa u sebi.I ja sam tako po dolasku posebno sa obojenima,pa su tu neki iz Black Pantera dolazili,ali sam odusto na kraju.Necu zbog njih u zatvor da idem.Uglavnom su svi ka*ine da oprostite.Tuci Srbine kad mozes,ne zali,bar ti imas pogodno mjesto za toga.Krsi ,lomi sjeti se junaka nasih niko ti nista nemoze.Svaka cast Lucicu.CCCC
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online