Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 26.01.2012.
12:38
P. Živković - Vesti A

Mnogo smo potrošeni

Vaterpolisti Srbije su se vratili u bazen posle dana odmora, i sada se spremaju za sutrašnje polufinale EP u Ajndhovenu kada se sastaju sa selekcijom Italije.

U svakom slučaju, naši momci su zaboravili poraz od Crne Gore, a rezultatski neuspeh u duelu sa "doskorašnjom braćom" nije uticao na direktan plasman najboljih srpskih vaterpolista među četiri najbolje ekipe u Ajndhovenu, ali mogao je da ih uzdrma zbog žestokih reakcija iz hrvatskog tabora. Naime, odatle su stizala uverenja da je Srbija "pustila" Crnu Goru.


"Dok traje takmičenje ne čitam ništa", kategoričan je selektor Dejan Udovičić.

"Mogu da kažem da smo svi imali pet utakmica i da svako treba prvo da gleda u svoje dvorište. Nikad nismo imali težu grupu. Ostvarili smo šta smo hteli, istina uz veliku potrošnju. Nije bilo slabog protivnika. Sada treba održati formu za završne utakmice. Mislim da ovaj tim ima kvalitet da nastavi sa osvajanjem medalja na najvećim takmičenjima".

Crnogorci već prete

 

Izabranici Dejana Udovičić, kao i on sam, ne žele da se vraćaju na duel sa "ajkulama", ali se te temu ipak dotakao crnogorski reprezentativac Aleksandar Ivović:
"Hteli su da stvore ambijent po kojem je nemoguće da pobedimo Srbiju. Voleo bih da se opet sretnemo u finalu, da svima zapušimo usta"!

Udovičić se još jednom osvrnuo na duel sa Crnogorcima i podsetio:


"Niko ne može da nam porekne želju. Igrali i povređeni Filipović (lakat) i bolesni Pijetlović. Time je dokazano da "puštanja" nije bilo. Međutim, očigledno je bilo da su se momci već okrenuli polufinalu. Posle teških susreta, svega što ih je pratilo mislim da je to prirodno i normalno. Crnogorci su bili pod imperativom, agresivni... Imali smo ritam. Nismo odgovarali na provokacije, nismo "dobili nove" povrede. Da je funkcionisao igrač više, bilo bi mnogo bolje".


Još koja reč o "nameštenju". Hrvati su osuli drvlje i kamenje, kao da su Srbi krivi za njihov poraz od Nemačke, kao da je Srbija trebala da vodi računa o interesu Hrvatske i utakmici bez značaja za sebe odigra punim gasom! Da nije tragično bilo bi smešno. Nije kriv Ratko Rudić i njegovi igrači, nego Srbija!

"Pogledajte, Mađari između meča sa Italijom i polufinala nemaju ozbiljniji okršaj. I Italijanima je slično. Mi smo imali "grupu smrti" u kojoj su poslednji sekundi duela Nemačke i Rumunije rešavali neka pitanja. To je posledica čudnog žrebanja. Zatim, ovde su sudije u glavnoj ulozi i moramo na sve da se pripremimo. Druge ekipe na dan meča mogu i do teretane. Mi ne smemo ni da pomislimo", zaključio je Udovičić.  

Nema priče o sudijama


Suđenje je neibežna tema i na ovom šampionatu. Postoji mišljenje da postoje dve grupe učesnika EP. Na jednoj strani su Srbi, Rumuni, Grci i Hrvati, koji nisu zadovoljni suđenjem, a na drugoj Nemci i Italijani, očigledno protežirani od arbitara.

 

Upravo će jedna od te dve ekipe biti prepreka "delfinima" na putu do finala.

 

"Nemojte o tome da pričamo", kaže Udovičić.

 

"Verujem u ovaj tim i njegovu volju. Medalja bi bila nagrada za napore koje smo uložili. Ponavljam, bez slabog rivala u grupi. U duelima sa Hrvatskom, Crnom Gorom, Španijom i Nemačkom nikad nema praznog hoda. Treba to da se izdrži".

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online