Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 04.04.2011.
22:35
Vestionline, Beta A

Čavić se po prvi put priprema u Srbiji!

Plivač Milorad Čavić će se po prvi put u karijeri pripremati u Srbiji, nakon što je sa ministarkom sporta Snežanom Samardžić Marković potpisao ugovor o stipendiranju do Olimpijskih igara 2012. godine.

Biće spreman za Olimpijadu u Londonu - Milorad Čavić

Čavić će dobijati 60.000 dinara mesečne stipendije, ali za pripreme od Ministarstva 8.000.000 dinara i od Olimpijskog komiteta Srbije još 2.600.000 dinara.

"Projekat 'Medalja 2012' pomoći će Miloradu da se priprema bez briga, i materijalnog opterećenja. Ovim činom smo sa strategije prešli na dela. Na ovaj način će naš plivač da pozicionira srpski sport u inostranstvu i na domaćem terenu", rekla je Samardžić Marković.

Ona je dodala da će na ovakvu pomoć sportisti moći "trajno da računaju".

Čavić se zahvalio na podršci Ministarstvu i istakao da će prvi put u svojoj karijeri moći da se priprema u svojoj državi i da mu mnogo znači što će sve vreme imati "svoj narod iza sebe, svoje doktore i terapeute".

"Jedna je stvar kada tržim od Italijana pomoć i podršku, drugu je kada sam sa Amerima. Biti u Srbiji meni mnogo znači. Nije laka stvar pripremati se, ne samo fizički, nego i zbog psihičkog opterećenja. Znam da će mi biti mnogo lakše u Srbiji, uz porodicu i prijatelje", rekao je Čavić.

On je dodao da se oseća fenomenalno posle oporavka od povrede.

"Plivao sam prošle nedelje na treningu 100 metara delfin i imao sam odličan rezultat. Pokušaću da osvojim medalju na Svetskom prvenstvu u Šangaju, ali ne znam šta ću uraditi. Sigurno ću biti spreman za medalju na Olimpijskim igrama u Londonu", rekao je Čavić.

Prema njegovim rečima, pripremaće se na bazenu sportskog centra "25. maj", gde bi uskoro trebalo da se završi renoviranje.

"Očekujem da ću tamo početi da plivam krajem maja ili početkom juna. Deo plana je da dovodimo najbolje trenere i plivače sveta i da naši takmičari mogu da ih gledaju i uče od njih. Mozda će se u budućnosti srpsko plivanje približiti svetskom", rekao je Čavić.

Ministarka je objasnila da Milorad ne donosi samo rezultate, već i znanje u Srbiju, tehnologiju, stručnost", što je dodatna vrednost.

"To je investicija u budućnost", zaključila je Samardžić Marković.

Ponedeljak 04.04.2011. 23:45
Uz Bozji blagoslov.,nek ti je sa srecom Milorade !!!
Utorak 05.04.2011. 14:31
Kako sljam sve koristi za reklamu i predizbornu kampanju. Stipendija nije stvar dobre volje, niti poklon retardirane ministarke sporta, vec pravo koje Čaviću pripada po zakonu o sportu, kao što pripada i sportistima koji su napravili odredjene rezultate u prosloj godini. Ugovori o stipendiranju sportista od strane drzave ,za ovu godinu, su odavno potpisani i stipendije se isplacuju,pa se postavlja pitanje zasto se sa Čavićem to tek sada radi ili je i on potpisao pocetkom godine,ali je sada biotrnutak da se ova nesrećna ministarka i njena olos stranka izreklamiraju
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online