Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 16.10.2010.
10:10
Vestionline A

Ivković: Spreman sam da nastavim

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković izjavio je da je njegov status i dalje nejasan, prenosi "Politika".

"Jedan sam od retkih trenera koji je odradio sve svoje ugovore, ali ovaj poslednji nisam jer imamo košarkašku organizaciju koja ne može da plati profesionalnog trenera. Želeo bih da nastavim, naravno ako su u Savezu, koji ne postoji, zadovoljni mojim radom", dodao je Ivković.

On je rekao da jedino izvesno da je trener Olimpijakosa.

"Skoncentrisan na veliki posao koji me očekuje u klubu. Ne bih da otvaramo temu o tome da li ću i dalje voditi naš državni tim jer u ovom trenutku ne postoje dodirne tačke sa ljudima koji o tome odlučuju. U KSS nastavljaju da rade na način zbog kog sam bio primoran da ponovo odem iz Srbije iako sam bio ubeđen da ću s reprezentacijom završiti trenersku karijeru. Ni sa kim nemam kontakt, a uskoro ću poslati izveštaj Izvršnom odboru o ušešću na Svetskom prvenstvu u Turskoj", istakao je Ivković.

KSS duguje Ivkoviću devet mesečnih plata plus premije, ali novac nije glavni problem.

"Mnogi mole Boga da odem, to je jasno. U jednom su uspeli, više nisam u Savezu, a da su pokazali bar malo volje i želje ne bi mi palo napamet da idem iz zemlje. Mogli su da daju bar jednu platu i predlože bar neku dinamiku, pokažu elementarno poštovanje prema onom što sam radio. A kad smo već kod novca, nadam se da će imati toliko morala i isplate dugovanja do kraja godine, kako su i obećali", naglasio je srpski stručnjak.

Ivković ističe da u srpskoj košarci ima sposobnih ljudi.

"Ima sposobnih ljudi, nekadašnjih asova koji su spremni da rade i ozbiljnih sponzora, ali ne žele to u ovakvom sistemu i s ljudima koji godinama drže pozicije, a malo toga su uradili. Dovoljno je da podsetim da nije održana Skupština, nema dogovora o Registracionom pravilniku, sistemu takmičenja, promeni Statuta. Očigledno da nekom odgovara ovakvo stanje", objasnio je Ivković.

Nova sezona u grčkom šampionatu trebalo je da počne sutra, ali je odložena zbog štrajka igrača.

"Radimo dobro, ali daleko smo od forme planirane pred početak Evrolige. Tim je prilično izmenjen, potrebno je vreme da se naviknemo jedni na druge i da uvedem igrače u sistem. Ovo je četvrta nedelja od mog dolaska, a zbog situacije u grčkoj košarci mnogo vremena sam utrošio na razne sastanke. Poznato je da su minuli šampionat potresali sukobi i skandali, da finalni meč za titulu nije ni završen. U akciji su svi akteri, od predsednika klubova, sudija, trenera i igrača i tražimo model koji će da vrati košarku u prvi plan", rekao je Ivković i dodao:

"Na jednom od sastanaka trener Panatinaikosa željko Obradović je bio konkretan, zatražio je da se nasilje suzbije oštrim merama, da se svako bacanje flaše ili bilo kog opasnog predmeta na parket, sankcioniše prekidom utakmice. Razumem ga jer je pretrpeo strahote, često bio meta navijača, ali neće to moći u Grčkoj baš tako lako da se vrati u normalu. To je državni, pre svega sociološki, pa tek onda košarkaški problem, a uloga koju su nam namenili preveliko breme. Jedino za šta sam spreman da odgovaram je ponašanje mojih igrača i članova tima". 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online