Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 25.11.2017.
00:15
Vestionline, Tanjug A

Đorđević otkrio zašto mu je pobeda protiv Austrije jedna od najdražih u karijeri

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Ðorđević izjavio je, s obzirom na okolnosti, da je pobeda nad Austrijom na startu kvalifikacija za Mundobasket jedna od najdražih otkad je na klupi nacionalnog tima.

M. Todorović - Vesti
Ponosan na igrače - Aleksandar Đorđević

- Bila je ažurna utakmica, na kraju smo došli do pobede. Ponosan sam ovim momcima i zahvalan za sve što su uradili od prvog do poslednjeg trenutka. Jedna od mojih najdražih pobeda u karijeri - rekao je Ðorđević na konferenciji za medije posle utakmice u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Ðorđević je analizirao sam tok utakmice ističući da je zadovoljan.

- Krećemo da gradimo kuću od temelja, odradili smo dobar odbrambeni posao. Od početka smo vodili igru, blagi pad početkom drugog poluvremena je bio očekivan, ali smo brzo reagovali", istakao je selektor Srbije, navodeći nedostatak vremena za pripremu, nova mlada lica i specifičan momenat kao razloge zbog čega ovaj ciklus doživljava kao veliki izazov.

Ðorđević je ponovio tezu da igrače treba maksimalno rasteretiti. 

- Bilo je važno ne opteretiti igrače individualnim učinakom i zahtevom da dokazuju da su zaslužili poziv. Cilj je bio relaksirati ekipu, ali nikad nisam u potpunosti zadovoljan jer uvek može bolje.

Ðorđević se osvrnuo na posetu u hali i kvalitetu narednog protivnika - Gruzije.

- Gruzija je košarkaškija ekipa od Austrije. Sigurno je veće ime, ali pred nama je ona veći izazov. Za ovu Srbiju pravi ljubitelji će doći. Voleo bih da gledam ovaj sastav u punom "Pioniru", već u ponedeljak - izjavio je Ðorđević.

Zahvalio se na dolasku Novaku Ðokoviću, ali i Crvenoj zvezdi što je dala dozvolu igračima da nastupe za reprezentaciju, kao i da će odluka o njima biti doneta sutra.

Selektor Austrije Matijas Jozef Zolner istakao je da njegova ekipa nikad nije igrala protiv ovako kvalitetnog protivnika. 

- Hvala Srbiji na gostoprimstvu, čestitam Srbiji i selektoru Ðorđeviću na pobedu. Srbija je igrala veoma dobru odbranu, a moja reprezentacija se nije nikad susretala sa ovakvim rivalom. Ponosan sam kako smo se borili protiv ovakvog protivnika - izjavio je Zolner.

Srbija posle prvog kola zauzima lidersku poziciju grupe G sa jednom pobedom kao i drugoplasirana Nemačka koja je savladala Gruziju 79:70.

Narednu utakmicu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo Srbija će odigrati u ponedeljak protiv Gruzije u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić" sa početkom u 20 sati. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online