Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 07.09.2017.
12:17
Vestionline, sportklub.rs A

Košarkaški savez Srbije: Klubovi iz 2. ABA lige moraju da igraju domaće takmičenje!

Košarkaški savez Srbije ekspresno je reagovao posle odluke Skupštine Udruženja klubova KLS po kojoj učesnici Druge ABA lige u sezoni 2017/18 nisu u obavezi da igraju nacionalno prvenstvo, prenosi "Mocart sport".

pixabay.com
 

Prethodno, KLS je naveo da će se takmičiti 12 klubova, a među učesnicima nema Borca iz Čačka i Dinamika, dok status Vršca zavisi od ishoda kvalifikacija za plasman u novoformirano, drugo po jačini, regionalno takmičenje.

Saopštenje Košarkaškog saveza prenosimo u celosti:

Poštovani,

Na osnovu zahteva košarkaških klubova Borac Čačak, Dinamik BG Beograd i Vršac kojim se obraćaju sa Zahtevom za odobrenje igranja u Međunarodnoj regionalnoj ligi 2. ABA i kvalifikacijama i informacija koju smo dobili od strane Udruženja klubova Košarkaške lige Srbije Upravni odbor Košarkaškog saveza Srbije, je u skladu sa zaključkom sa svoje sednice, doneo je sledeću odluku:

UO KSS saglasan je sa učešćem gore pomenutih klubova u takmičenju i kvalifikacijama za međunarodnu regionalnu 2. ABA ligu pod sledećim uslovima:

- Saglasnost se daje samo za takmičarsku sezonu 2017/18. Nakon završetka takmičarske sezone 2017/2018 u seniorskoj međunarodnoj regionalnoj 2. ABA prestaje dejstvo ove saglasnosti i postupak izdavanje saglasnosti za narednu takmičarsku sezonu 2018/2019 podleže novoj Odluci UO KSS.

- U takmičarskoj sezoni 2017/18 klubovi učesnici seniorske međunarodne regionalne 2. ABA lige imaju obavezu takmičenja i igranja Košarkaške lige Srbije od početka ligaškog takmičenja (oktobar 2017), po utvrđenom kalendaru takmičenja.

- Učešće u međunarodnoj regionalnoj 2. ABA ligi, mora biti u skladu sa kalendarom takmičenja 1 MLS (KLS) u takmičarskoj sezoni 2017/2018 , koja mora biti prioritet u takmičenju navedenim klubovima.

- Plasman u Super ligu KLS i play off, ostvaruje se isključivo kroz nastup klubova u takmičenju Košarkaške lige Srbije , kao i u prethodnim takmičarskim sezonama.

- Odluka organa KLS, Predsedništva i Skupštine ne može biti u suprotnosti sa uslovima pod kojim je UO KSS dao saglasnost klubovima za nastup u međunarodnoj regionalnoj 2. ABA ligi za takmičarsku sezonu 2017/2018.
Prema klubovima koji postupe suprotno ovoj odluci, UO KSS pokrenuće postupak pred nadležnim organima.

- UO Košarkaškog saveza Srbije prilikom donošenja ove Odluke, rukovodio se odredbama Zakona o sportu RS ( Službeni glasnik broj 10 od 08.02.2016. godine ), normatinim aktima KSS a, kao i interesima košarke u Srbije.

- Takođe UO KSS se rukovodio da klubovi učesnici 2. ABA lige iz okruženja, takođe igraju nacionalna prvenstva od samog početka istog, a termini odigravanja utakmica seniorske međunarodne regionalne 2. ABA lige, nisu u suprotnosti sa terminima odigravanja utakmica nacionalnih ligaških takmičenja.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online