Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 26.08.2017.
04:48
Vestionline, KSS A

Srbija u četvrtfinalu Univerzijade

Reprezentacija Srbije kao prvoplasirana u grupi „A“ plasirala se u četvrtfinale letnje Univerzijadi koja se održava u Kineskom Tajpeju. Izabranici selektora Zorana Todorovića su u odlučujućem meču za prvo mesto u grupi, ali i za plasman među osam najboljih odigrali fantastičnu utakmicu i deklasirali selekciju Tajvana kojoj nije pomogla ni podrška više od 15.000 bučnih navijača.

kss.rs
Srpskim "studentima" odlično ide u Tajpeju

Iako ih je stigao umor od naporne turneje i iako ih muče brojne povrede srpski reprezentativci su od samog početka bili na visini zadataka, brzo su stekli osetnu prednost koju su rutinski održali do samog kraja:  Srbija – Tajvan 82:64 (19:14, 24:16, 19:12, 20:22).

Ono što je bilo najvažnije košarkaši Srbije nisu podlegli pritisku sa tribina, već su mudrom igrom nametnuli željeni ritam i polako počeli da stvaraju prednost. Udarni tandem našeg tima Marko Tejić-Ilija Đoković, kao i dominacija u skoku u napadu bila su nerešvia enigma za selekciju Tajvana. Posle prvih 20 minuta srpski reprezentativci su imali dvocifrenu prednost – 43:30.

Pojačali su intenzitet igre u odbrani izabranici selektora Todorovića na startu drugog poluvremena. Razigrali su se Nemanja Nenadić, Strahinja Jovanović i Marko Brkić, tako da je posle treće četvrtine već sve bilo rešeno – 62:42. U poslednjih deset minuta sasvim razumljivo došlo je do malog opuštanja u redovima našeg tima što je selekcija Tajvana iskoristila da uspostavi ravnotežu i spreči ubedljiviji poraz – 82:64.

Najefikasniji u našoj ekipi bio je Đoković sa čak 27 poena, a pratili su ga Tejić sa 18 i Nenadić sa 12 poena.

– Moram da pohvalim sve igrače. Sjajnog Đokovića koji je postigao 27 poena, ali i Pavlovića, Brkića, Nenadića, Brkića i Tejića koji su igrali ovu utakmicu pod velikim bolovima zbog povreda. Ovo nam je 13 utakmica u kratkom periodu. Imamo malo vremena da se zalečimo i odmorimo do nedelje i utakmice sa Finskom. Radi se o odličnoj ekipi koja je namučila favorizovanu Nemačku i eliminisala Kanadu. Atmosefera u ekipi je sjajna i to nam daje snage da istrajemo – istakao je selektor Todorović.

Protivnik reprezentacije Srbije u četvrtfinalu koje je na programu nedelju biće selekcija Finske koja je zauzela drugo mesto u grupi B.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online