Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 14.10.2015.
13:48
Tanjug A

Radonjić: Oprez, Strazbur igra dobro u gostima

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da ekipa "raste iz utakmice u utakmicu" i ima veliku želju da savlada Strazbur i pobedom startuje u Evroligi.

ABA liga
Oscilacije: Dejan Radonjić

- Dosta se pričalo i priča o utakmica u pripremnom periodu, planirali smo da drugačije započnemo prvenstvo, ali nismo bili u prilici da sprovodimo sve naše planove zbog odsustva igrača usled povreda. Nije bilo lako funkcionistati u tim uslovima i trenutno imamo dva igrača van tima. Očigledno je da je ekipa rasla kroz te mečeve i evidentno je da ima puno posla i da će biti još oscilcija - rekao je Radonjić.

On je naglasio da je Strazbur izuzetna ekipa, koja je dobro popunjena na svim pozicijama, ali da je želja crveno-belih jasna - trijumf na otvaranju elitnog takmičenja.

- Strazbur je ekipa koja poseduje dobre atletske sposobnosti, imaju iskustvo i potencijal i ono što je karakteristično je da igraju dobro u gostima. U svakom slučaju ne smemo da ih pustimo da se razigraju, nego da mi igramo našu igru i nametnemo naš ritam - naveo je on.

Trener crveno-belih naglasio je značaj podrške sa tribina.

- Naši navijači prave razliku u evropskim okvirima i zbog svih problema verujem da će prepoznati situaciju i pomoći nam da odigramo iznad naših mogućnosti. Izaći ćemo na teren i pokušati da dođemo do pobede - dodao je strateg Zvezde i naglasio da bi bio veliko uspeh plasman u Top 16 fazu ove godine.

- Mislim da svaka od 24 ekipe koje učestvuju u Evroligi imaju želju da dođu do Top 16. Imamo grupu koja je mnogo jača nego prošle sezone, definitivno najjača, sa timovima koji imaju ambiciju da se bore za sam vrh Evrolige. Strazbur je odmah stavljen u grupu timova koji ne mogu da budu konkurentni, a ja ne slažem s tim i mislim da mogu dosta da pokažu.

Radonjiće je rekao da je zadovoljan na način koji je ekipa odigrala prve utakmice u sezoni, ali da bi voleo da su imali više vremena za trening.

- Pokušali smo kroz igru da dođemo do forme. Možda je to moglo i dosta bolje da smo imali više vremena za trening, ali mislim da smo i pored problema dobro odreagovali. Bitno je reći da ekipa bolje izgleda nego pre 10-15 dana. Momci su dali sve od sebe da što "bezbolnije" izađu iz utakmica - zaključio je Radonjić.

ABA liga
 

Kapiten crveno-belih Luka Mitrović konstatovao je da je zadovoljan startom sezone i naglasio da ekipa mora da bude veoma oprezna protiv Strazbura.

- Mnogo bolje funkcionišemo što je jako bitno pred velike izazove. Očekuje nas utakmica sa Strazburom, na papiru možda najslabija ekipa u grupi, ali moramo da uđemo oprezno u utakmicu. Moramo da nametnemo naš ritam i iskoristio bih priliku da pozovem navijače da dođu, iako se ne radi o toliko, po imenu, jakom rivalu - rekao je Mitrović.

Prema njegovim rečima svejedno je da li je Zvezda domaćin u "Kombank Areni" ili "Pioniru".

- Prošle godine smo komentarisali da za nas je veliki užitak da igramo i u "Pioniru" i u "Areni".

- Možda je Pionir akustičničniji, ali i osećaj kada uđete pred 20.000 ljudi u Areni je neopisiv. Cela Evropa zna da su gostovanja u te dve hale "najvrelija" u Evroligi - zaključio je Mitrović.

Utakmica prvog kola A grupe Evrolige između Crvene zvezde i Strazbura igra se u četvrtak od 19 časova u "Kombank Areni".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online