Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 10.09.2015.
11:55
Vestionline, mozzartsport.com A

Kojim putem do finala? Šta donosi B1, a šta B2?

Bliži se trenutak odluke. Samo što nije... Košarkaši Srbije u četvrtak utakmicom protiv Italije (14.30) završavaju uvodnu rundu takmičenja na prvenstvu Evrope, a pobeda im donosi osvajanje prvog mesta u B grupi.

FIBA
Sve bolji: Ognjen Kuzmić

U slučaju pobede nad "azurima" rival selekcije Srbije biće četvrtoplasirani tim A grupe, dakle Finska ili Poljska. Upravo ove dve selekcije sastaće se u četvrtak u poslednjem kolu A grupe i poraženi tim zauzeće četvrtu poziciju.

Prema ovoj projekciji izabranici Aleksandra Đorđevića bi kao prvoplasirani tim B grupe i posle eventualne pobede u osmini finala, u četvrtfinalu igrao sa pobednikom duela C2 - D3. Prema trenutnom stanju najbliži mestu broj dva u C grupi je selekcija Hrvatske, a favorit za treću poziciju u D grupi je reprezentacija Letonije.

Kada je u pitanju potencijalni rival u polufinalu, dosta toga zavisi od podatka ko će osvojiti treće mesto u B grupi, odnosno da li će to biti Španija, Turska ili Italija. Trećeplasirana ekipa ove grupe u osmini finala sastaće se sa drugopozicioniranim timom A grupe, a to će po svemu sudeći da bude Izrael.

Pobednik tog duela u četvrtfinalu će se sastati se boljim iz duela prvoplasiranog tima D grupe, verovatno Litvanije i ekipe C4, a za to mesto konkurišu Makedonija, Gruzija i Holandija.

Dakle, moguće je da na ovoj strani kostura bude duel Španije i Litvanije, a pobednik tog meča u projektovanom polufinalu igrao bi sa Srbijom.

U drugoj varijanti, ako Srbija izgubi u četvrtak od Italije, osvojiće drugo mesto u grupi. Tada bi u osmini finala išla na trećeplasirani tim iz A grupe, odnosno na pobednika meča Finska - Poljska.

Projektovani rival u četvrtfinalu za reprezentaciju Srbije onda bi mogla da bude Grčka, koja će u osmini, kao prvi tim C grupe, igrati protiv četvrtog iz D grupe, a to su kako sada stvari stoje Belgija ili Ukrajina.

U gornjem delu ovog kostura čeka prvoplasirani tim A grupe, Francuska koju u osmini finala čeka duel sa četvrtim timom B grupe, a to bi opet mogle da budu čak tri ekipe Nemačka, Španija i Turska.

Poslednji par osmine finala čine tim D2, najverovatnije Češka ili Letonija i treći tim C grupe, a to je Slovenija. Dakle, u ovom delu kostura projektovani rival Srbije u polufinalu najverovatnije bi bio domaćin šampionata, selekcija Francuske.

U svakom slučaju, situacija će biti jasna u četvrtak uveče, a onda svi pravac u Lil!

FIBA

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online