Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 08.09.2015.
13:45 >> 16:32h
Vestionline A

Zagrevanje za Lil: "Orlovi" maksimalni

Tri od tri. Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Island sa 93:64 (24:16, 18:16, 25:16, 26:16) u trećem kolu grupe B Evropskog prvenstva u Berlinu i obezbedila plasman u drugu fazu.

FIBA
Adut Srbije: Miroslav Raduljica

Izabranici Aleksandra Đorđevića su posle trijumfa nad Španijom i Nemačkom imali znatno lakši posao protiv Islanda i tako su zadržali maksimalni skor.

"Orlovi" su odigrali odličnu utakmicu. Islanđani su pretili u prvom poluvremenu, ali su Srbi pravo lice pokazali u nastavku i upisali sigurnu pobedu. Đorđević je svim igračima pružio priliku, obavio je veliki broj izmena, a svi su mu se odužili time što su se upisali u strelce. 

Najbolji među "orlovima" bio je Nemanja Nedović sa 15 poena, tri skoka i četiri asistencije, Miroslav Raduljica je dodao 13 poena i tri skoka, a Nikola Kalinić 12 poena, tri skoka i pet asistencija. Dvocifreni učinak imao je i Ognjen Kuzmić, koji je upisao 11 poena i tri skoka.

Kod Islanđana, najbolji je bio Logi Gunarson sa 18 poena i tri skoka, dok je Hlinur Baringson upisao osam poena i četiri skoka.

Naredna utakmica reprezentaciju Srbije očekuje u sredu od 14.30, kada će im rival biti Turska, a Island se od 21.00 sastaje sa Španijom.

SRBIJA: Teodosić 4 (6as), Simonović 3, Kuzmić 11, Bogdanović 9 (6as, 7sk), Bjelica 7, Marković 2, Kalinić 12 (3/3 za tri), Nedović 15, Milosavljević 8, Raduljica 13, Erceg 3, Milutnov 6.

ISLAND: Hermanson 6, Karason, Natanaelseon, Sigurdarson 6, Beringson 8, Stefanson 3, Magnuson 3, Viljalmson 9, Gunarson 18, Ermonliskij 6, Palson 3, Stajnarson 2.

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

40. minut - Odlična akcija Nedovića i silovito zakucavanje Kalinića. Poigravanje sa "ribarima". I Milutinov pogađa.
38. minut - Kalinić iz dotrčavanja pogađa trojku. Srbija vodi 31 razlike - 87:56. Ne zadugo, Gunarson vraća.
36. minut - Nedović jako lepo krade loptu i daje dva poena iz kontre. Milutinov će imati priliku sa penala. Siguran. Već u narednom napadu zakucava Milutinov.
34. minut - Gunarson odličan, ubacio je 15 poena. Nedović pogađa dva puta sa linije za slobodna bacanja. Imamo 62 odsto uspeha sa te pozicije. I Milosavljević čini isto, Simonović ne. 
32. minut - Raduljica pravi nesportsku grešku nad Beringsonom, koji je realizovao bacanja. u dodatnom napada ništa za Islanđane. Srpski centar se iskupio za grešku i maestralno poentirao. Milutinov je u igri prvi put danas.

30. minut - Prelepa asistencija Markovića ka Raduljici. Srpski centar je najpre izblokiran, a potom je došao do ofanzivnog skoka i pogodio uz faul. Najveća prednost do sada +22 - 65:43.

Gunarson je vezao pet poena zaredom. Odlična akcija Nedovića i laki poeni Milosavljevića za kraj treće deonice - 67:48.

28. minut - Raduljica pogađa na lepu asistenciju Simonovića. U sledećem napadu Ermolinskij precizan van linije 6.75. Još jedna trojka za Srbiju. Marko Simonović cepa mrežicu.
26. minut - Nedović fauliran u polukontri. Još dva poena igrača Unikahe, sa bacanja. Dobio je potom Nedović udarac u stomak, ali deluje da nije ništa ozbiljno. Trojka Bogdanovića.
24. minut - Nikako da naša selekcija ode na neku veću razliku, da se odlepi do tačke gde Islanđanima neće biti povratka. Malo nepovezan napad u ovim momentima. Demantuje Nedović lepim prodorom.
22. minut - Nastavlja Kuzmić tamo gde je stao u prvom poluvremenu. Postigao je 11. poen. Ermolinski precizan u šutu za tri, a Bjelica potom zakucava.
20. minut - Island je promašio novu trojku, a Teodosić potom asistira Raduljici i prvi put je +12 - 40:28. Tri sekunde do kraja poluvremena. Đorđević ponovo crta akciju, ali Milosavljević nije pogodio. Kraj prvog poluvremena.
18. minut - Još jedna fenomenalna akcija "orlova". Stefan Marković je povukao kontru, i kroz noge dodao Kaliniću, koji "na prvu" baca Kuzmiću na zakucavanje. Raduljica je asistirao ispod koša, a Bjelica lagano postigao 2+1.
16. minut - Iako vodimo, delujemo neorganizovano. Đorđević je pozvao tajm-aut. Najlepša akcija na meču. Teodosić je asistirao, a Kuzmić krunisao lakim poenima za dvocifrenu prednost - 31:21. Teo je potom pogodio, a uzvratio prodorom Vilhalmson.
14. minut -  Islanđani se bore, trude, dok naši igrači deluju pomalo nonšalantno. Odličan je Marković posle promašaja Teodosića.
12. minut - Još jedan pogođen šut sa distance za Srbiju. Milosavljević je precizan, a Gunarson na drugoj strani pogađa trojku.

10. minut - Ne koriste "orlovi" napad, nisu uspeli da upute šut za 24 sekunde. Na drugoj strani Palson uz dosta sreće pogađa za dva. Ali, Nedović trojkom smiruje navijače Islanda, a potom i lepim prodorom. U tom duhu, šuterskom, Erceg je uz zvuk sirene pogodio trojku iz čoška. Kraj prve deonice - 24:16.

7. minut - Raduljica je iskoristio gabarite i pogodio uz faul, međutim, nije realizovao dodatno bacanje. 
5. minut - Oduzeta lopta, alej up Teodosića za Bjelicu. Atraktivno za - 11:3. Vilhalmson odmah vraća dvojku. Kalinić još jednom precizan van linije 6.75.
3. minut - Kuzmić sa bacanja, Teo za dva i šest razlike za "orlove". Islanđani su se opredelili na šut spolja. Stefanson pogađa trojku, vraća mu Kalinić.
1. minut - Utakmica je počela. Prvi napad za Srbiju, Kuzmić pogađa.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online