Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 13.03.2015.
20:23 >> 22:57h
Vestionline A

EL: Komandant Teo, Žalgiris odigrao za Zvezdu

Na krilima srpskog reprezentativca Miloša Teodosića CSKA je upisao osmu pobedu u Top 16 fazi Evrolige, savladavši na svom parketu Anadolu Efes (88:83). Žalgiris šokirao Panatinaikos - nada njima, nada Zvezdi. Fener u derbiju kola savladao Olimpijakos, Armani bolji od Unikahe.

cskabasket.com
Fantastičan: Miloš Teodosić

Na taj način "armejci" su obezbedili plasman među osam najboljih timova Starog kontinenta.

Teo je ponovo briljirao. Za nešto manje od 28 minuta provedenih na parketu, organizator igre Moskovljana upisao je 20 poena, devet asistencija, dva skoka, na to dodao i tri ukradene lopte. Pratili su ga Saša Kaun sa 16 (6 sk), odnosno Soni Vims sa 13 poena.

Na drugoj strani istakli su se Donate Drejper i Stratos Perperoglu sa po 14 poena, dok je naš Nenad Krstić pružio još jednu odličnu rolu (13 p, 6 sk, 3 as).

Tokom većeg dela susreta turski predstavnik je "disao za vrat" Moskovljanima. Na kraju prve deonice imao i "plus šest" (27:21), ali su Teo i društvo dodali gas u nastavku i na veliki odmor otišli sa četiri poena suficita.

Prednost se konstantno "vrtela" oko deset poena, a tim Dude Ivkovića ni u jednom momentu se nije predavao. U par navrata propustio je šansu da preokrene, ali je iskustvo i smirenost ipak odlučila da dva boda odu na konto CSKA.

Uzbudljivu košarkašku predstavu pružile su dve ekipe iz grupe u kojoj igra Crvena zvezda, Žalgiris i Panatinaikos. Trijumfovali su na kraju Litvanci (76:70), iako su atinski "zeleni" trojkama uspeli da se vrate u meč posle katastrofalnog prvog poluvremena (39:28).

Jedini srpski predstavnik među evro-elitom, beogradski crveno-beli, mogli bi dobro da profitiraju zbog ovog rezultata i zadrže nešto veće, ali i dalje teoretske, šanse za plasman u Top 8.

Više raspoloženih igrača odlučili su, ipak, da u "zelenoj šumi" nastavi da tinja nada vezana za plasman u narednu rundu. Vil Čeri ubacio je 18, Jankunas je dodao 14, Anderson 13, a  poen manje Milaknis.

Derbi kola odigran je u Pireju, gde je Fenerbahče slavio protiv Olimpijakosa (73:64). Od prvog minuta bilo je jasno da je tim Željka Obradovića došao da "pokaže zube" i ogromnu želju za osmom pobedom do koje su na kraju i došli.

Svesti Olimpijakos na svega 64 poena na domaćem parketu, Vasilisa Spanulisa na pet (uz 10 asistencija), svakako su ključ velike pobede i nastavka borbe za čelnu poziciju grupe F.

Najefikasniji pojedinac u pobedničkom sastavu bio je Endru Gaudlok sa 24 poena, a pratio ga je srpski reprezentativac Nemanja Bjelica sa 16, uz devet uhvaćenih lopti.

U jedinoj preostaloj utakmici Armani je pobedio Unikahu (90:86), zakucavši je na poslednje mesto u grupi sa dva trijumfa i osam neuspeha.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online