Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 09.03.2015.
20:23 >> 22:23h
Vestionline A

Partizan slavio posle drame, 11. Mega trijumf u nizu

Partizan ne staje. Izabranici trenera Duška Vujoševića savladali su Mega Leks u Sremskoj Mitrovici 75:73 (25:17, 16:17, 13:12, 21:27) u 24. kolu ABA lige.

Tanjug
Glavna karika crno-belih: Milan Mačvan

Velika drama viđena je u Sremskoj Mitrovici, u dramatičnoj završnici bolje se snašao tim iz Humske ulice i stigao do 11. trijumfa u nizu.

Crno-beli su vodili tokom čitavog meča. U nekoliko navrata imali su Beograđani dvocifrenu prednost, ali domaćin je predvođen Markom Kešeljem uspeo da se vrati u igru i skupo "proda kožu". Meč je odveden u penal završnicu, a spretniji je bio višestruki šampion.

Koševima mladog Mihajla Andrića u triler finišu i kontroli defanzivnog skokam, Partizan je upisao 17. pobedu i sačuvao treće mesto na tabeli ABA lige.

Crno-bele je predvodio Milan Mačvan sa 23 poena i devet skokova, a veliku pomoć imao je u Aleksandru Pavloviću, koji je zabeležio 18 koševa i 6 uhvaćenih lopti. Dragan Milosavljević je dodao 11, a Edo Murić devet koševa.

U redovima Mega Leksa najefikasniji je bio Marko Kešelj sa 23 poena i devet skokova, a Nenad Miljenović i Dejan Musli ubacili su po 14.

SASTAVI TIMOVA:
MEGA LEKS: Kešelj 23 (9 sk, 3 as, 9-4 za tri), Krstić, Đoković, Jaramaz 5 (4 sk), Veljković, Miljenović 14 (11-7 za dva, 7 as), Jokić 11 (9 sk), Šulović 2, Simović, Simeunović 4, Nikolić, Musli 14 (10 sk).
PARTIZAN: Pavlović 18 (6 sk, 3 as, 5-3 za tri), Tepić, Murić 9, Marinković 3, Dalo, Milutinov, Milosavljević 11 (4 as), Mačvan 23 (9 sk, 3 as, 11-11 za dva), Đumić 4, Andrić 7, Milutinović, Bezbradica.

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

40. minut - Mačvan nezaustavljiv. Pogodio je na asistenciju Pavlovića, Kešelj ubacuje trojku na drugoj strani 73:70. Miljenović je zaustavljen prekršajem, promašio je oba bacanja, a lopta je otišla u ruke Jokića koji pogađa 73:72 za crno-bele, još šest sekundi do kraja. Odmah je fauliran Andrić. Pogodio je penale. Tajm aut Milojević. Tri sekunde pre kraja Kešelj je zaustavljen prekršajem. Pogodio je prvo, promašio drugo, a Jokić sekund pre kraja faulirao Andrića. Kraj utakmice.
39. minut - Pogrešio je Jokić u napadu, a Mačvan hvata loptu u napadu posle promašaja Đumića i donosi šest poena prednosti crno-belima. Ponovo Mačvan siguran. Partizan hita ka trijumfu.Jokić održava Megu.
38. minut - Kad je teško, tu je Saša Pavlović. Stameni Baranin pogodio je trojku u poslednjoj sekundi napada. Musli potom fauliran i precizan sa penala.
36. minut - Miljenović je preuzeo stvari u svoje ruke. Pogodio je za dva, a potom asistirao Musliju. Milosavljević održava prednost Partizana 64:61.
34. minut - Jokić se probudio, a Jaramaz pogodio van linije 6.75. Prekida mini seriju rivala Milosavljević i ubrzo pravi četvrti faul.
32. minut - Musli je vezao četiri poena, Pavlović u međuvremenu položio loptu bez problema u koš Mege. Krilo Partizana potom je ubacilo trojku.
30. minut - Identična situacija. Murić precizan sa penala. Prednost crno-belih je ponovo dvocifrena 54:44. Kešelj je uzvratio istom merom. Kraj treće deonice.
28. minut - Nenad Šulović se upisao u listu strelaca, ali je faulirao Murića. Slovenac precizan sa linije za slobodna bacanja.
26. minut - Murić je pogodio uz faul. Siguran sa linije penala. Slovenac nedugo potom sjajno zakucava.
24. minut - Pavlović poentira u vidu zakucavanja u kontri. Miljenović je precizan, a potom i Kešelj na lucidan način.
22. minut - Dvorana "Pinki" u Mitrovici ispunjena je do "vrha". Publika uživa u kvalitetnoj predstavi, ali na startu drugog poluvremena odbrane su na visini zadatka. Jokić je probio barijeru.
20. minut - Simeunović je uzeo loptu Boži Đumiću i ubacio dva poena, a raspoloženi Kešelj pogađa još jednu trojku na asitenciju Jaramaza. Mega je prišla na minus tri 37:34. Mačvan je završio kontru u režiji Andrića, a već u narednom napadu mladi bek je pogodio. Prvi centar Partizana Nikola Milutinov nije ulazio u igru. Kraj prvog poluvremena.
18. minut - Minijatura Kešelja. Najpre je ubacio trojku, a potom i završio akciju Mege u kontri. Mačvan je na drugoj strani ubacio još četiri koša.
16. minut - Odlična akcija Mega Leksa. Musli je odlično asistirao Kešelju, koji je silovitom zakucao. Jaramaz već u narednom napadu koristi promašaj Đumića i poentira. Minut odmora zatražio je Duško Vujošević.
14. minut - Nastavlja se rafalna paljba Partizana. Vanja Marinković je siguran u šutu za tri. Musli je odmah fauliran i bio je polovičan sa linije penala. Pavlović je nesmotren, loptu uzima Jokić, a Đumić ga zaustavlja prekršajem. I Jokić je polovičan.
12. minut - Mega je zaigrala zonsku odbranu i zbunila rivala. Mačvan je probio defanzivnu liniju Mitrovčana i ponovo vezao četiri poena. Milojević je opet zatražio tajm aut.
10. minut - Mačvan je ušao u seriju. Sa četiri uzastopna koša odveo je svoj tim na dvocifrenu prednost 25:15. Miljenović je u finišu deonice smanjio razliku. Kraj prvog kvartala.
8. minut - Andrić je precizan van linije 6.75, a zahvaljujući brzoj tranziciji Nenad Miljenović poentira na drugoj strani. Bivši centar Partizana Dejan Musli je zakucao, a Saša Pavlović odgovorio trojkom.
6. minut - Đumić koristi grešku Jokića i poentira na drugoj strani. Minut odmora je zatražio Dejan Milojević posle serije crno-belih 9:0.
4. minut - Pet vezanih poena Dragana Milosavljevića. Najpre je ubacio trojku, a potom završio kontru gostiju. Pavlović mu se pridružio.
3. minut - Roling Pavlovića i prvi poeni za crno-bele. Kešelj je potom precizan u šutu za tri, a Milosavljević uzvraća za dva.
1. minut - Utakmica je počela. Mega je već na startu povela 4:0 preko Simeunovića i Kešelja.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online