Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 09.02.2015.
17:50 >> 19:39h
Vestionline A

ABA: Osma u nizu, Partizan deklasirao Levski

Levski se nadmetao koliko je mogao. Partizan je zabeležio osmi uzastopni trijumf, pošto je u okviru 21. kola regionalnog takmičenja, pred 6.000 navijača u "Pioniru", savladao sofijski tim sa 94:66 (22:22, 24:17, 22:19, 26:8).

abaliga.com/Partizan NIS
Alfa i omega crno-belih: Milan Mačvan

Ovo je prvi meč na kom su crno-beli igrali bez Đorđa Gagića, koji je tražio raskid ugovora sa klubom iz Humske. U prethodnom duelu u Sofiji, koji je obeležilo divljanje bugarskih navijača, Partizan je slavio sa ubedljivih 98:66.

Partizan je posle izjednačene prve deonice (22:22) u nastavku postepeno lomio rivala i na kraju nastavio pobedničku seriju 28 poena razlike.

Crno-bele je do 14. trumfa u sezoni predvodio Slovenac Edo Murić sa 15 poena, 13 je ubacio Vanja Marinković uz osam skokova, dok su po 12 zabeležili Aleksandar Pavlović i Nikola Milutinov. Trener Duško Vujošević pružio je priliku svim igračima, a pravi delirijum nastao je kada je u 37. minutu na parket istrčao Janis Kuzeloglu. Grk je upisao pet poena, i tako upisao prve koševe od dolaska u Beograd minulog leta.

Čast gostiju odlično je branio bivši igrač Crvene zvezde Filip Videnov, koji je meč završio sa 25 poena, a podršku je imao u dvocifrenima Ivanovu (14) i Angelovu (13).

Crno-beli u sledećem kolu igraju protiv najvećeg rivala iz bivše Jugoslavije, zagrebačke Cibone.

SASTAVI TIMOVA:
PARTIZAN: Pavlović 12, Tepić 6, Kuzeloglu 5, Murić 15 (5-2 za tri), Marinković 13 (8 sk), Dalo 6, Milutinov 12 (5 sk), Milosavljević 4, Mačvan 8 (7 sk), Andrić 9, Milutinović, Bezbradica 4.
LEVSKI: Karamfilov 3, Angelov 13 (4-3 za tri), Videnov 25 (8-5 za tri), Simeonov 6, Hant 5, Ivanov 14 (6-3 za tri), Uandi, Nikolov, Minčev, Gjuroski.

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

40. minut - Kraj utakmice. Rutinska igra Partizana, Levski nije imao šanse.
37. minut - Rastrčali su se domaći igrači. Levski nema rešenja za Marinkovića i Pavlovića. Razlika je sve veća. Ovacije za Janisa Kuzeloglua, koji je ušao u igru.
34. minut - Nekoliko grešaka na obe strane u prethodna dva minuta. Srljali su domaći, sve dok Pavlović nije ubacio trojku, a Tepić iskoristio ulaz u reket.
32. minut - Marinković i Murić precizni na početku poslednjeg kvartala. Partizan sve bliži osmom vezanom trijumfu u ligi. Slovenac je potom podlično zakucao posle krađe.
30. minut - Ivanov je precizan u šutu za tri posle poena Simeonova. Gosti smanjuju razliku na minus osam 66:58. Mačvan je fauliran i precizan sa linije za slobodna bacanja. Kraj trećeg perioda.
27. minut - Andrić je precizan sa distance, a Angelov siguran van linije 6.75. Mihajlo Andrić cepa mrežicu iz velike udaljenosti. Treća trojka za Partizan. Odmah i četvrta zahvaljujući Marinkoviću, ali Videnov nastavlja u tom ritmu. Njegov 19 poen na debiju za Levski.
25. minut - Milosavljević je fauliran i precizan sa penala. Najvećih 12 poena presnosti za Partizan 54:42. Opet Videnov pogađa, sada za dva. Murić je pogodio trojku, uzvraća istom merom ponovo Videnov.
23. minut - Milosavljević i Bezbradica dominiraju na stratu drugog poluvremena. Videnov je ubacio još jednu trojku.
20. minut - Ivanov je dodao još jednu trojku na konto Bugara, a Simeonov koristi grešku Pavlovića i pogađa u kontri. Saša Pavlović se potom ispravio "dugom" dvojkom. Kraj prvog poluvremena.
18. minut - Sedma trojka za goste iz 13. pokušaja delo je omalenog Karamfilova. Prišao je Levski na minus sedam 41:34. Murić odgovara na isti način.
16. minut - Hant je precizan van linije 6.75, ali gosti nemaju rešenja za Milutinova, Andrića Tepića koji sa lakoćom kažnjavaju prospuste u odbrani ekipe iz Sofije.
14. minut - Milutinov nije imao problema da laganim poenima iz reketa odvede domaćina na plus šest. Tajm aut zatražio je strateg gostiju, posle koga Marinković pogađa sa penala.
12. minut - Dalo i Videnov nastavljaju sa pogotcima. Francuskom plejmejkeru se pridružio Andrić sa četiri uzastopna koša. Partizan polako "dodaje" gas.
10. minut - Murić je precizan sa linije za slobodna bacanja. Simeonov je na drugoj strani precizan na asistenciju Videnova, a potom je usledila minijatura Dalo. Francuz je vezao četiri poena i odličnim zakucavanjem pobrao salvu aplauza prisutnih. Kraj prve deonice 22:22. 
7. minut - I Filip Videnov, bivši igrač Crvene zvezde i Reala iz Madrida, se probudio. Pogodio je dva puta van linije 6.75. Odličan procenta šuta Levskog za tri poena, pogodili su pet trojki iz šest pokušaja.
5. minut - Još dve trojke bugarskog tima. Angelov i Ivanov su nemilosrdni. Ipak, Milutinov i Pavlović održavaju prednost crno-belima.
3. minut - Odličan napad domaćih na pravi način završava Mačvan. Strašan alej up u režiji Milosavljevića i Milutinova. Publika je na nogama.
1. minut - Utakmica je počela. Odmah faul nad Milutinovim i centar pogađa sa penala. Mačvan pogađa iz reketa posle trojke Angelova.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online