Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 13.10.2014.
16:35
Vestionline A

Top 100 EL: Ko proslavlja ime Srbije?

Renomirani košarkaški portal eurohoops.net sastavio je listu od 100 najboljih košarkaša u Evroligi.

Cene ga u Evropi: Miloš Teodosić
 

Koliko se na Starom kontinentu (a i šire) cene košarkaši iz Srbije, kao i stranci koji su ime izgradili u redovima "večitih", govori podatak da ih na top listi pomenutog sajta ima čak 19!

Pet kriterijuma podelilo je pojedince. Prvi je kvalitet, odnosno veštine igrača, kao i pružanje dobrih partija nezavisno od tima. Druga je uloga u timu, a treća kvalitet tima u kojem se igrač nalazi. Poslednja dva kriterijuma bazirana su na individualnom potencijalu i statistici koju je igrač "skupio" u proteklim sezonama.

Top 10

1. Rodrigez (Real Madrid)

2. Spanulis (Olimpijakos)

3. Teodosić (CSKA)

4. Fernandez (Real Madrid)

5. Bjelica (Fenerbahče)

6. Lengford (Uniks)

7. Dijamantidis (Panatinaikos)

8. Navaro (Barselona)

9. Ljulj (Real Madrid)

10. Tomić (Barselona)

Što se igrača iz Srbije tiče, na listi se nalaze Vasilije Micić (95.) i Duško Savanović (92.) iz Bajerna. Iz redova vicešampiona naše zemlje Crvene zvezde, na listi su Boban Marjanović (94.) i Nikola Kalinić (87.). Startni krilni centar turskog Galatasaraja, Zoran Erceg, zauzeo je 79. mesto, dok je član Galatinog velikog rivala Efesa, Nenad Krstić na 36. poziciji. Prošlogodišnja "zvezda u usponu" u izboru elitnog evropskog takmičenja, Bogdan Bogdanović, sada član Fenerbahčea, kotira se kao 11. najbolji igrač Evrolige. Njegov saigrač Nemanja Bjelica je peti, a najbolji plejmejker SP u Španiji, Miloš Teodosić, može se pohvaliti trećim mestom!

Na listi se našlo i gro sjajnih igrača koji su ili idalje nose boje Crvene zvezde ili Partizana. U toj kategoriji najbolji je Džejms Gist (27.), a dva mesta iza njega je Stefon Lazme. Saigrač Bogdanovića i Bjelice u Feneru, Jan Veseli, odmah je iza Lazmea.
 

Odlična peta pozicija: Nemanja Bjelica
 

Igrač koji je pored Gista slavu stekao kod Vlade Jovanovića u Partizanu, Kurtis Džerals je 42. najbolji igrač, a najzvučnije pojačanje beogradskih crveno-belih, Markus Vilijams, nalazi se na koti 51, a njegov prethodnik u timu sa Malog Kalemegdana Demarkus Nelson je na 65. poziciji. Između njih, iz redova "bivših večitih" je Oliver Lafajet (53.). Amerikanac, koji već drugu godinu zaredom brani boje Crvene zvezde, Čarls Dženkins je 71, Davis Bertans, ovosezonsko pojačanje Laboral Kuće i nekadašnji prvotimac Partizana, zazuima 89. mesto. Fantastična, ali ne potpuna sezona Tarensa Kinsija u crno-belom (sada u Nižnjem) dovela ga je na 93. mesto.

Večiti, uz jednog člana Mega Vizure, imaju čime da se pohvale!

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online