Nedelja 12. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 14.09.2014.
15:44
mondo.rs A

Reprezentativci SAD: "Peckamo" se sa Nedovićem

Selekcija SAD ima dvojicu igrača Golden Stejt Voriorsa, a Srbija nijednog, mada je i ona lako mogla da ima dvojicu...

Saigrači: Nemanja Nedović i Stefan Kari u dresu Golden Stejta
 

Da su se ostvarile prvobitne zamisli Aleksandra Đorđevića, u meču za titulu prvaka sveta verovatno bismo gledali "mini" okršaj saigrača iz Golden Stejta - Stefa Karija (26) i Kleja Tompsona (24) na jednoj, sa Nemanjom Nedovićem (23) i Ognjenom Kuzmićem (24) na drugoj strani.

Međutim, povrede su i jednog i drugog odvojile od terena tokom priprema i sada su u Madridu samo popularni "Spleš bradersi", čuveni po vanserijskoj preciznosti iza linije od 7,24 metra. Kari u NBA karijeri ubacuje čak 44, a Tompson 41 odsto za tri poena.

Duele sa Nedovićem uoči finala Srbija - SAD vode samo preko tastature mobilnih telefona...

"On je sada u Srbiji, oporavlja se od povrede. Baš juče smo se dopisivali, rekao sam mu da ih nećemo olako shvatiti", rekao je Kari, a prenosi mondo.rs.

"Nemanja voli svoju zemlju i znam koliko bi voleo da je sada ovde. Ja se nadam da ćemo pobediti, da mogu to da mu 'trljam na nos' kada se opet budemo videli u Americi", nasmejao se Ol star bek.

VIDEO: Srpski "revolveraši", nek' se spreme Ameri

Klej Tompson pored Nedovića ima još jednog prijatelja u Beogradu. To je Nikola Koprivica, nekada reprezentativac u mlađim kategorijama i brat bivšeg prvotimca Crvene zvezde, Jovana.

"Razmenio sam nekoliko poruka sa Nemanjom, a imam i druga sa koledža, Nikolu Koprivicu, sa kojim sam i dalje u kontaktu. Malo se 'peckamo', prijateljski", naveo je mladi šuter.

"Uzbuđeni smo zbog duela sa Srbijom. Igraju timski, dobro šutiraju, ponosni su. Očekujemo njihov snažan otpor. Mi nemamo u ekipi megazvezde, kao nekada, ali penjemo se na veliku pozornicu i već smo ostavili određeni trag u NBA ligi".

Kari dodaje da od Nedovića nije dobio "insajderske" informacije o srpskom timu.

"Nije mi odavao nikakve tajne... To će morati da 'provale' naši treneri, koji su i do sada radili odličan posao na polju skautinga".

"Video sam Srbe u polufinalu protiv Francuske i shvatio koliko su dobar tim. Bili su malo lošiji u grupnoj fazi, a sada su očigledno pronašli način da podignu igru na viši nivo. Moraćemo da budemo na visini zadatka svih 40 minuta da bismo ostvarili pobedu".

Kako na terenu, tako i uživo, obojica deluju kao veliki profesionalci i lepo vaspitani mladi ljudi. Čak i u slučaju da nas "razbiju" na putu do zlata, teško da će nam pružiti razlog za ljutnju.

Što se tiče Nedovića i Kuzmića, pokazalo se da itekako ima ko da ih odmeni!

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online