Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 11.09.2014.
20:47 >> 23:17h
Vestionline A

"Drim tim" lako do finala!

Prvi finalista Mundobasketa u Španiji je selekcija SAD! Ona je u prvom polufinalnom susretu u Barseloni lako izašla na kraj sa Litvanijom - 96:69 (21:16, 22:19, 33:14, 20:19). "Drim tim" će se u finalu sastati sa boljim iz duela Srbije i Francuske.

Imao sukob sa Valančiunasom pre kraj poluvremena: Demarkus Kazins

Uz koga ćete biti tokom utakmice? Koga biste voleli da vidite u velikom finalu?Još jedna sjajna igra izabranika Majka Križevskog za novi ubedljiv trijumf. Na kolenima je ostala i Litvanija, koja je dostojan otpor pružila samo u prvih deset minuta. Sve posle toga bila je demonstracija sile glavnog favorita za osvajanje SP.

Nedostajala je inicijalna kapisla reprezentaciji SAD da krenu u akciju i slome otpor prilično i tradicionalno neugodnih Litvanaca. Ta kapisla pronađena je prvo u liku Kleja Tompsona (16 poena), da bi krilni igrač Golden Stejta u drugom poluvremenu povukao i Kajrija Irvinga (18 poena).

Sustizanje prednosti Litvanaca počelo je već u drugom periodu koji su branioci svetske titule okončali sa tri razlike. Dovoljno da se na veliki odmor ode sa "laganih" plus osam (43:35).

A onda je usledila prava rapsodija. Probudili su se gotovo svi, pogađali iz svih pozicija, a kako dolikuje svakom, pa i ovom "drim timu", atrakcija nije izostajala. Za nju se pre svih pobrinuo gorostas Denvera Kenet Farid, a potom su ga pratili Dejvis, Irving...

Ogromnih 27 poena prednosti bilo je sasvim dovoljno da slektor Križevski odmori najbolje i pruži šansu igračima poput Nejsona Plamlija i Andrea Dramonda koji su u dosadašnjem toku šampionata uglavnom imali epizodne uloge.

Suma, sumarum - još jedna ubedljiva pobeda koja svakako budućem finalisti uliva strah u kosti. Jer, prosečna razlika kojom su Ameri dobijali protivnike, veća je od 30 poena!

 PROČITAJTE TOK UTAKMICE

40. minut - Kraj meča. SAD su prvi finalisti!
39. minut - "Tremaroš" Dramond. Najmlađi akter polufinala, dvadesetogodišnji centar promašio četiri uzastopna slobodna bacanja.
37. minut - Trojka Irvinga za prvu "30+" prednost - 89:58.
35. minut - Entoni Dejvis zaradio je faul, a zbog prigovora i tehničku grešku, što znači da je za njega meč, zbog pet ličnih grešaka, završen. 
32. minut - Počela je treća deonica. Litvanija pokušava na sve načine da ublaži poraz.
30. minut - Ogromna prednost Amerikanaca - 76:49. Treći period je završen...
29. minut - Stvari se ne menjaju. SAD suvereno ide ka prosečnoj razlici od 33 poena.
25. minut - Ni minut odmora ne pomaže Litvancima. Ameri počeli da se "igraju" (61:37). 
22. minut - Nova serija od 5:0 i velika prednost za "drim tim" (53:35). Kazlauskas odmah "seče" tajm autom.
21. minut - Drugo poluvreme je počelo. Sa pet uzastopnih poena (Harden dvojkom, pa Kari trojkom) SAD stižu do maksimalnih 13 razlike.
20. minut - Pokušao je najiskusniji Lavrinovič sa oko osam metara da ublaži zaostatak, ali bezuspešno (43:35). Poluvreme...
19. minut - Umalo tuča. U glavnim ulogama dva centra - Demarkus Kazins i Jonas Valančiunas. Gužva se brzo raščistila, a epilog je tehnička američkoj "petici".
17. minut - Kuzminskas uzvraća zakucavanjem i postaje prvi dvocifreni na meču. Odmah u sledećem napadu Tompson uzvraća iz skok-šuta, takođe postaje dvocifren.
15. minut - Farid u solo akciji, posle rolinga - monstruozno zakucavanje.
14. minut - Litvance u igri održava Kuzminskas. Iznudio je faul, a potom i pogodio oba slobodna bacanja za podnošljiv zaostatak (28:22). Tompson ne staje. Sa četiri uzastopna poena donosi "drim timu" prvu dvocifrenu prednost (32:22).
12. minut - Kuzminskas je pokupio "otpadak" i poentirao, ali je sada i Kari počeo da zatrpava koš Litvanije (28:20).
11. minut - Faul u poslednjoj sekundi vidno je iznervirao stratega Kazlauskasa koji je dobio tehničku. Stvari polako dolaze na svoje mesto. SAD imaju sedam poena prednosti (25:18).
10. minut - Tompson ne staje. Novim laganim pogotkom iz igre održava prednost (20:16). Jankunas je skoka izvrnuo zglob i za njega je, kako stvari stoje, polufinale završeno. Kazins je u poslednjoj sekundi pogodio jedno slobodno bacanje (21:16). Prva četvrtina je završena
9. minut - Prvo je Tompson ubacio još jednu trojku, da bi Rouz sa penala doneo "plus pet" (18:13). Dariuš Lavrinovič trojkom je smanjio prednost, a Kuzminskas promašio oba slobodna bacanja za izjednačenje.
7. minut - Pocius posle prodora donosi svom timu maksimalnu prednost (13:10). Međutim, Irving iz kontre naskače i pogađa trojku za nerešen rezultat. Selektor Litvanije Jonas Kazlauskas traži minut odmora.
5. minut - Tompson ubacio trojku za prvo vođstvo "drim tima" (10:9), ali je gorostasni centar Litvanije Valančiunas još jednom sa linije za slobodna bacanja vratio stvari u "normalu" (11:10)
3. minut - Selekcija SAD već je izašla iz bonusa. Litvanci pogodili samo jedno od četiri slobodna bacanja za minimalnu prednost (7:6)
1. minut - Utakmica je počela. Valančiunas posle asistencije Juskevičiusa dovodi Litvaniju u vođstvo. Dejvis pogađa za nerešen rezultat. Juskevičius je fauliran. Sa linije za slobodna bacanja donosi svojoj selekciji novih "plus dva", ali na isti način Farid izjednačuje (4:4).

POVEZANE VESTI

Petak 12.09.2014. 00:04
Srbija - SAD zvuci bas po meri! Francuska je ionako ameicki piun.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online