Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 15.05.2014.
09:35
mozzartsport.com A

NBA: Majami i San Antonio ušli u finale

Favoriti su ubeležili i četvrti trijumf i otišli u završnicu, prenosi "Mocart sport".

 Rej Alen
 

Ponovo je bilo tesno, ali pravi šampioni pobeđuju i kada je najteže! Košarkaši Majamija su obezbedili plasman u finale Istočne Konferencije, pošto su u noći između srede i četvrtka na jedvite jade savladali Bruklin sa 96:94 za ukupnih 4:1 u seriji.


Još jednom su Netsi pokazali zube, koji su tokom većeg dela drugog poluvremena bili u prednosti i nadomak još jednog boda protiv aktuelnog prvaka, ali je spas Vrelini doneo Rej Alen! Vremešni šuter pogodio je ključnu trojku na utakmici, 32 sekunde pre kraja za prvo vođstvo u poslednjoj deonici, a sa dva pogođena bacanja u narednom napadu doneo je gotovo nedostižnu prednost. Netsi su trojkom Džoa Džonsona uspeli gotovo potpuno da anuliraju zaostatak, 11 sekundi pre kraja, a onda je odgovornost preuzeo Džejms. Kralj je uspeo da iznudi faul, ode na liniju penala, pogodi jednom, što je bilo dovoljno za četvrti trijumf u seriji i odlazak u finale konferencije.


Džejms je meč završio sa 29 poena, devet skokova i pet asistencija. Vejd, koji je gotovo tri četvrtine bio nosilac igre, postigao je 28 poena, a Boš 16. Kod Bruklina Džonson je ubacio 34 poena.
 

Plej-of NBA lige

Polufinale Konferencija

 

Majami - Bruklin 96:94 (4:1 u seriji)
San Antonio - Portland 104:82 (4:1 u seriji)

Dok se šampion dobro pomučio kako bi savladao ekipu Džejsona Kida, košarkaši San Antonija su rutinski "išamarali" klince iz Portlanda i otišli do trećeg vezanog finala Konferencije. Šestoj pobedi u poslednjih sedam petih okršaja u seriji kumovali su Kavaj Lenard (5uk, 7sk) i Deni Grin, koji su meč završili sa po 22 poena i bili izuzetnog šuterskog raspoloženja. Zajedno su ubacili čak sedam trojki iz deset pokušaja, s tim što je Grin bio i nepogrešiv u prostoru u i oko reketa. S druge strane, mladi tim Trejlblejzersa, koji je došao do prvog trijumfa u plej-ofu posle 14 sezona nakon što je izbacio Hjuston, pokazao je veliki potencijal, ali i nedovoljno iskustva da savlada "Veliku trojku" stare škole - Dankan, Đinobili, Parker.


Mamuze su do pobede stigle uprkos tome što je Parker napustio parket u drugoj četvrtini zbog povrede tetive. A, iako se činilo da će ekipa delovati sporije i tromo izostankom francuskog plejmejkera, igrači San Antonija uspeli su da postignu čak 33 poena iz kontranapada.


Najefikasniji igrač u ekipi Portlanda bio je Oldridž sa 21 poenom i deset skokova, Lilard je dodao 17 poena i deset asistencija.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online