Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 25.03.2010.
22:03
Vestionline A

Evroliga: Poraz Partizana u drugom meču

Košarkaši Partizana izgubili su u drugom meču četvrtfinalne serije Evrolige od izraelskog Makabija rezultatom 98:78, čime je ukupan skor u pobedama izjednačen na 1:1. Duel se seli u beogradsku 'Arenu' gde je prvi od dva planirana meča na programu 30. marta.

Košarkaši Partizana nisu uspeli ponovo da iznenade ekipu Makabija, koja je večeras ubedljivo slavio rezultatom 98:78 (26:24, 28:15, 19:19, 25:20).

Nakon šokantnog poraza u prvom susretu u "Nokia areni" u Tel Avivu, domaći igrači su ozbiljnije shvatili drugi meč sa "crno-belima", ali je pritisak učinio svoje i stegnuto su ušli u duel sa srpskim šampionom. Partizan je to koristio na maksimalan način i držao aktivan rezultat tokom prve četvrtine koja je završena 26:24 u korist domaćina. Posebno raspoložen na početku bio je Jan Veseli.

Početkom druge deonice kod rezultata 34:31, domaći igrači su odličnom igrom, pre svega u napadu, prelomili susret u svoju korist. Veoma šuterski raspoložen u tom periodu bio je Fišer, koji je uz pomoć Dorona Perkinsa i Endrjua Viznevskog uspeo da donese veliku prednost Makabi do poluvremena - 54:39. S druge strane Partizan u poslednja četiri minuta nije postigao koš iz igre.

U nastavku susreta Partizan je pokušao da barem smanji prednost Izraelaca, ali su domaći igrači agresivnom igrom u odbrani u potpunosti iskontrolisali napad "crno-belih". Posebno se na "udaru" našao Dušan Kecman, junak Partizanove pobede u prvom meču, koji je u večerašnjem susretu u pojednim momentima bio čuvan od čak trojice protivničkih igrača.

Igrači Makabija, zbog poraza u prvoj utakmici, bili su veoma nervozni u drugom duelu i često su nesportski faulirali košarkaše Partizana, što je u nekoliko navrata moglo da dovede do incidenata na parketu. U svakom slučaju, domaći igrači su mirno priveli utakmicu kraju došavši do veoma važne pobede rezultatom 98:78, koja ih u potpunosti vraća u igru za plasman na fajnal-for u Parizu.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su David Blutental i Endrju Viznevski sa po 17 poena, dok je D'or Fišer ubacio 15. Istakli su se još Alan Anderson sa 14 i Doron Perkins sa 10 koševa. Na drugoj strani, Aleks Marić postigao je 16 koševa, Dušan Kecman imao je 14 a Jan Veseli 11 poena.

Trener Partizana Duško Vujošević istakao je posle poraza od Makabija da je njegovoj ekipi u pojedinim momentima nedostajalo pobedničke energije da iznese ovaj meč, jer su igrači već bili zadovoljni učinjenim.

Četvrtfinalna serija igra se na tri pobede. Naredni meč biće odigran 30. marta u Beogradu. Četvrti meč je na programu dva dana kasnije, takođe u glavnom gradu Srbije, a eventualni, peti susret biće odigran 7. aprila u Tel Avivu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online