Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 09.09.2013.
22:58
mozzartsport.com A

EP: Het-trik Crne Gore, ali Srbija ide dalje

Naši momci nisu uspeli da se pobedom oproste od Jesenice i trijumfalno uđu u drugu fazu takmičenja, prenosi "Mocart sport".

 Selektor reprezentacije Srbije Dušan Ivković
 

Crna Gora je upisala i treću uzastopnu pobedu u međusobnim okršajima, ali za nas ovaj poraz neće imati nikakvih posledica. Jer, mi smo ti koji idu u Ljubljanu, dok se Sokolovi opraštaju od daljeg takmičenja - 83:76.

Orlovi su kompletan meč odigrali bez kapitena Nenada Krstića i Stefana Markovića, što je bila izuzetna prilika da svi ostali dobiju znatno veću minutažu. Neki su uspeli da je iskoriste, neki možda i nisu, Crnogorci su pokazali veću želju za pobedom, što je najviše i uticalo na konačni ishod meča. Ipak, utisak je da ovaj mladi i talentovani tim može daleko da dogura, posebno jer ima veliku šansu da se nađe u četvrtfinalu i dobije slabijeg protivnika iz druge grupe.

Podatak na koji će naši momci morati da obrate pažnju jeste broj izgubljenih lopti, jer ih je danas bilo čak 11. Ali, to naravno pripisujemo neiskustvu najmlađih prvotimaca.

Posle 20 minuta čiste inspiracije Raška Katića i Nikole Kalinića, Crna Gora je po prvi put došla do vođstva na ovom meču (38:37), ali je Nemanja Bjelica sa tri vezana poena vratio prednost u naše dvorište. Svoje prve poene upisao je i Nemanja Nedović, i to van linije 6.75 za rezultat 43:40, dok su Nikola Vučević i Milko Bjelica držali tu rezultatsku klackalicu. Serijom 6:0 Sokolovi su došli do pet poena prednosti (50:45), međutim to nije dugo trajalo. Usledila je dobra reakcija naših momaka, koji su odgovorili serijom 8:2 i vratili rezultatsku neizvesnost u poslednja dva minuta treće deonice.

Srbija je do odlaska na poslednji mali odmor uspela da preokrene rezultat, a bravura mladog Vasilija Micića dve sekunde pre kraja donela je četiri poena prednost u poslednjih deset minuta - 58:54.

Selektor Ivković je u četvrtu deonicu krenuo sa vrlo mladom postavom - Micić, Bogdanović, Štimac, Gagić i Bjelica, što su Crnogorci umeli da iskoriste. Rajs je vezao sedam poena za novo vođstvo Crne Gore (61:58), a Vladimir Štimac, koji je na ovom meču dobio znatno veću minutažu, ubacio je svoj četvrti poen i zaustavio nalet rivala. U narednim minutima Sokolovi su iskoristili nešto slabiju igru našeg tima u ofanzivi, pa su vezanim trojkama (Sead Šehović i Ivanović) i poenima iz kontre došli i do 12 poena prednosti četiri minuta pre kraja susreta- 74:62.

Bogdan Bogdanović je svojom drugom trojkom na meču prekinuo seriju od pet promašenih šuteva van linije 6.75, da bi mladi Nemanja Krstić ponovo odlično iskoristio ukazanu priliku i ubacio svoju prvu trojku na turniru - 74:68.

Crna Gora je rutinski sačuvala rezultat i do kraja upisala drugu pobedu na turniru, a tačku na meč stavio je Milko Bjelica 16 sekundi pre kraja susreta - 83:76.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online