Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 10.05.2013.
22:27
Vestionline, Beta A

Mesina: Skidam kapu; Barcokas: Sjajna odbrana

Trener Olimpijakosa Jorgos Barcokas rekao je da su njegovi košarkaši ispunili i taktički i psihološki plan i da su se zato plasirali u finale završnog turnira Evrolige u Londonu, dok je trener CSKA Etore Mesina čestitao boljoj ekipi na pobedi.

Razočaran - Etore Mesina

"Želeli smo da kontrolišemo skok i budemo strpljivi do kraja. Procenti šuta nisu uvek visoki u ovakvim utakmicama, ali odbrana je bila ključ pobede. Igrači su igrali jedan za drugog i bili su složni, psihološki i taktički", rekao je Barcokas novinarima.

Olimpijakos brani titulu, a u polufinalu je pobedio prošlogodišnjeg finalistu i glavnog favorita CSKA iz Moskve sa 69:52.

"Daćemo sve od sebe u finalu. Ne mislim zaista da smo odigrali savršenu utakmicu, ali smo uspeli u odbrani. Najvažnije je da smo igrali timski. Imali smo i psihološki i taktički plan i oba su uspela, a bila su jako vazžna za ovako jak tim sa tako kvalitetnim trenerom. Možda bi bio drugačiji rezultat da sutra igramo protiv CSKA", rekao je Barcokas.

Bek Olimpijakosa i najkorisniji igrač Evrolige u sezoni, Vasilis Spanulis rekao je da je oduševljen odbranom koju je njegov tim igrao.

"Sve vreme smo igrali neverovatno dobro u odbrani i zato smo pobedili stvarno teškog protivnika. Ovo je bila jedna od najboljih odbrambenih partija koje sam ikada video, a igrali smo je timski. Svi su odlično odigrali, sa mnogo srca. Posle jako teške sezone smo se vratili u finale Evrolige. Još jedna utakmica. Odigrali smo 30 ove sezone i sada nam treba još jedna pobeda", rekao je Spanulis.

Trener CSKA Etore Mesina kazao je da mu je jedino preostalo da čestita rivalu.

"Sve što možemo da uradimo je da čestitamo Olimpijakosu na sjajnoj utakmici. Nadigrali su nas fizički svojom agresivnošcću. Naterali su nas na loš napad. Naterali su nas i da igramo individualno, iako smo cele sezone bili tim sa najviše asistencija po utakmici... Ovo je vrlo, vrlo težak poraz", rekao je Mesina.

Centar CSKA i kapiten Srbije Nenad Krstić ocenio je da je tim odigrao katastrofalno i da treba da preuzme odgovornost.

"Teško je reći nešto pametno sada, jer je ovo bila katastrofa kako smo igrali kao tim. Ovo je drugi put uzastopno da gubimo na 'fajnal foru' protiv Olimpijakosa, ali oni su zaista zaslužili pobedu. Potpuno su nas nadigrali. Treba da preuzmemo odgovornost mi koji bi trebalo da budemo nosioci", rekao je Krstić.

Soni Vims je tokom cele sezone bio jedan od nosilaca, a za večerašnju partiju je rekao da je najgora koju je CSKA odigrao u sezoni.

"Skidam kapu Olimpijakosu. Užasno smo danas igrali. Odavno nisam video da tako igramo. Neki momci se nisu ni pojavili, a ovo nam je najgora utakmica sezone. Naročito na 'fajnal foru' ne sme ovako da se igra. Trebalo je da ostanemo kod kuće umesto da ovako odigramo. Bilo je užasno", rekao je Vims.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online