Sreda 29. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 25.02.2013.
10:03
Vestionline, zurnal.rs A

Bartomeu: Evroliga je rekla svoje!

Direktor Evrolige Đorđo Bertomeu potvrdio je Božidaru Maljkoviću da će se finalisti završnog turnira ABA lige naći direktno u Evroligi naredne sezone, piše za 'Sportski žurnal'.

"Veliki šef" - Đorđo Bertomeu

Direktor Evrolige Đorđo Bartomeu potvrdio je Božidaru Maljkoviću da je pre početka sezone to telo donelo propis koji važi za sva takmičenja, a koji se tiče odluke o tome ko će naredne sezone igrati u elitnom društvu.

Ako je poslednja organizatora Evrolige, finalisti fajnal-fora regionalnog takmičenja idu u elitno evropsko takmičenje. To osto je nedavno izjavio i Dijego Fernendes, direktor za komunikacije tog takmičenja, ali su čelnici ABA lige to negirali.

Maljković i Bartomeu su dugogodišnji prijatelji, a srpski trener je iskoristio svoj odnos sa prvim čovekom Evrolige i saznao kakvi su planovi što se tiče prohodnosti u elitno takmičenje iz ABA lige.

"On je veliki šef, retko se javlja na telefon. Nedvosmisleno mi je potvrdio da će samo finalisti ABA lige direktno u Evroligu, a da će trećeplasirani u kvalifikacije", rekao je Maljković za "Žurnal".

U propozicijama ABA lige ističe se da će dve najbolje plasirane ekipe na kraju takmičenja izboriti plasman u Evroligu, ali postoje različita tumačenja tog pravila.

Čelnici ABA lige su istakli da su za njih to ekipa koja završi ligaški deo na prvom mestu i šampion, dok će u kvalifikacije ići sledeća ekipa po plasmanu na tabeli posle 26 kola.

"To nije sporno, ali ABA je članica Evrolige i mora da poštuju njihova pravila. Ranije su Turska i Francuska bili izuzetak, ali je Bertomeu i to promenio. Smatra da se moraju poštovati pravila lige, i u tome je izričit", dodao je srpski stručnjak.

Maljković je na kraju razgovora rekao da sada sledi sastanak sa Radovanom Lorbekom, predsednikom ABA lige, i Romanom Liscem u ponedeljak, a da će zvanično saopštenje biti izdato do petka.

Jasno je samo da bi u slučaju da Evroliga bude u pravu, a sasvim je izvesno da hoće, to da je ABA liga igrana a da prethodno nisu utvrđena pravila što baca veliku ljagu na ovo regionalno takmičenje.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 25.02.2013. 14:01
Turske pare rade čuda. Sve u cilju sprečavanja Igokoe da igra Evroligu. Ako Igokea i Partizan igraju polufinale jedan sigurno otpada. Ako igraju Igokea i Cedevita sudije će pomoći šiptarima. CZ je financirana šiptarskim parama, kao i Budućnost. Sve može samo da partizan i Igokea ne igaraju Evroligu.
Ponedeljak 25.02.2013. 21:37
A zasto Srpski timovi igraju tu aba ligu, treba pod hitno da istupe i da igraju domacu ligu i tacka bre! Slepuju se bre na nasu grbacu,a mrze nas!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online