Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 09.12.2012.
12:41
Vesti A

Stric Tanasis oterao Obradovića

Tadašnji prvi čovek kluba, pa i otac, mu predočili pogrešnu finansijsku situaciju, iako se igračima i trenerima duguje mnogo novca.

Panatinaikos ostao dužan Željku Obradoviću

(Ne)očekivana bura u Panatinaikosu. Predsednik Dimitris Janakopulos najavio je odlazak, a optužio je strica Tanasisa za izdaju, finanasijsku prevaru i teranje Željka Obradovića!

Janakopulos je u petak platio kauciju za bivšeg igrača PAO-a Majka Batista koji je u četvrtak veče uhapšen u Atini zbog neplaćenog poreza u Grčkoj od 200.000 evra, iako je po zakonu i ustaljenoj praksi to uvek radio klub. Potom je Dimitris održao dramatičnu konferenciju za štampu na kojoj je optužio članove porodice da su svojim prevarama doveli Panatinaikos do propasti.


"Izdala me moja krv", rekao je razočarani Janakopulos koji je istakao da kada je prošlog leta preuzeo klub od oca Pavlosa i strica Tanasisa, savetnici su mu dali pogrešnu finansijsku sliku o šestostrukom šampionu Evrope.

Dimitris je optužio strica Tanasisa, koji je bio čelnik kluba od 2002. i njegove pomoćnike da su dugovali novac većini košarkaša, i da je on odgovoran za odlazak Obradovića posle 13 godina na mestu trenera "zelenih".


"Dugovao mu je novac, zato je otišao. Kada sam letos pitao Tanasisa i njegove saradnike za finansijske detalje, oni su mi dali podatke. Danas sam preuzeo stvari u svoje ruke i video stvarnu sliku. Zbog toga vam mogu reći da je gospodin Obradović otišao zbog Tanasisa Janakopulosa koji mu je dugovao mnogo novca, mnogo mesečnih plata. Postoji dokaz, ovo nisu samo spekulacije", naglasio je Dimitris.


Kada je srpski trener napustio PAO prošlog leta, Dimitris je istakao da Obradović nije ispoštovan, ali nije razlagao priču.

"Nisam ima finansijski kapacitet da popunim rupe koje je Tanasisova administracija ostavila iza sebe. Nažalost, ne mogu da nastavim sa Panatinaikosom. Imam 38 godina, imam snage da se borim, ali ne mogu da tolerišem izdaju od sopstvene krvi", zaključio je Dimitris i dodao da nudi klub besplatno onome ko je zainteresovan.


Janakopulosova otkrića su, prema navodima grčkih medija, šokirala igrače Panatinaikosa, koji je već obezbedio plasman u top 16 fazu Evrolige. Ipak, narednih dana će biti interesantno videti kako će se oni ponašati na terenu, kao i navijači, posebno oni koji nisu podržavali Dimitrisa otkako je preuzeo klub.

POVEZANE VESTI

KOŠARKA 150.000 evra!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online