Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Subota 18.08.2012.
22:38
Vestionline, Beta A

Crnogorci pobedili Srbiju trojkom u poslednjoj sekundi

Košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je večeras u Beogradu od selekcije Crne Gore sa 73:71, u drugom kolu Grupe A kvalifkacija za Evropsko prvenstvo.

Propustili 13 poena prednosti na četiti minuta do kraja meča - košarkaši Srbije

Crna Gora je do pobede došla trojkom Nikole Ivanovića sa pola terena u poslednjoj sekundi utakmice. Pri rezultatu 71:70 u korist našeg tima na tri sekunde do kraja meča, Ivanović je uzeo loptu i pogodio trojku sa pola terena čime je doneo Crnoj Gori drugu pobedu u kvalifikacijama.


Neverovatan pad u finišu poslednje četvrtine koštao je našu reprezentaciju. Imali smo 13 poena prednosti na četiri minuta do kraja i dozvolili su Crnogorcima da se vrate u meč i na kraju zasluženo slave.

Junak meča je svakako mladi Ivanović koji je ukupno postigao 10 poena, a najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Sead Šehović sa 17 postignutih poena i deset skokova. U našem timu istakao se Teodosić koji je imao 21 poen, Mačvan je ubacio 17, dok je Aleksandar Rašić dodao osam.

Srbija je utakmicu protiv Crne Gore počela bolje nego prvu u kvalifikacijama na Islandu. Posle početnog vođstva Crne Gore od 7:4, "orlovi" su, predvođeni Teodosićem, preokrenuli i poveli sa 13:9. Igra obe ekipe zasnivala se tada na šutevima iz daljine, u čemu je domaći tim bio precizniji.

Kada su sredinom prve četvrtine u igru ušli Zoran Erceg i Nemanja Bjelica, malo je živnula igra Srbije, a uspostavljena je bolja kontrola pod košem, tako da je domaća ekipa do kraja prve deonice povela sa osam poena prednosti, 23:15.

Srbija je održavala tu prednost, a onda se raspolozženom Seadu Šehoviću iz Crne Gore priključio i Aleksa Popović, a zatim i Bojan Dubljević, tako da su "sokolovi" napravili seriju 7:0 i ponovo poveli sa 33:31. Srbija je odgovorila preko dva vezana pogotka Teodosića, a onda je Blagota Sekulić dao koš za goste i na veliki odmor se otišlo sa nerešenim rezultatom 35:35.

Crna Gora je odmah na početku drugog poluvremena pokazala da je došla u Beograd po pobedu. Dubljević je doneo vođstvo gostima, a onda je Suad Šehović postigao trojku za tri poena prednosti 37:40. 

Crna Gora je održavala prednost, a Srbija uglavnom "jurila" rezultat sve do pred kraj treće deonice, kada je Rašić trojkom povratio prednost Srbije, 51:48. Vladimir Štimac i Milenko Tepić su povećali tu prednost, ali je Vladimir Dragićević uspeo da održi "sokolove" u rezultatskoj blizini.

U prvih pet minuta poslednje četvrtine delovalo je kao da će Srbija mirno privesti utakmicu kraju. Teodosić je poveo seriju Srbije od 12:0, tako da je domaći tim stekao najveću prednost na meču sa 67:54 pet minuta pre kraja.

Delovalo je tada da je meč prelomljen, ali borbeni Crnogorci nisu tako mislili, nego su odgovorili svojom serijom od 12:2 i došli na 69:66. Tu se istakao Ivanović, koji je postigao sedam poena i potpuno utišalo svih 18.150 ljudi u Areni. 

Srbija je u poslednjem minutu napravila mnogo grešaka pod košem, kada je dozvolila centrima Crne Gore da izbore još jedan napad posle promašena oba penala Ivanovića, a pre toga je promašila mnogo šuteva za tri poena.

Srbija je tri sekunde pre kraja imala slobodna bacanja, ali je Teodosić pogodio samo drugo, za poen prednosti, 71:70. Domaća ekipa se postavila da brani napad na pola terena, ali to nije sprečilo 18-godišnjeg Ivanovića da šutne i uz zvuk sirene pogodi sa pola terena za pobedu.


Sledeću utakmicu Srbija će odigrati 24. avgusta u Novom Sadu protiv Estonije.

POVEZANE VESTI

Subota 18.08.2012. 22:59
Заслужено, честитам Српска браћо из ЦГ.
Subota 18.08.2012. 22:58
Davno sam rekao da je ovaj Teodosić tele! Čovjek ima 8-1 za tri, 4 izgubljene lopte??? Pa tako bi i ja mogao, samo žandaraj!
Nedelja 19.08.2012. 01:25
Jos ja razmisljam veceras igra Srbija Crna Gora, samo nisam znao protiv koga....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online