Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 10.07.2012.
13:25
Pressonline.rs A

Krstić produžio ugovor sa CSKA

Jedan od najboljih košarkaških klubova u Evropi, moskovski CSKA, saopštio je da je produžio saradnju sa kapitenom srpske reprezentacije Nenadom Krstićem, kao i da će naš plejmejker Miloš Teodosić sigurno ostati u klubu i narednu sezonu.

"Još tri godine u crveno-plavoj uniformi" - Nenad Krstić

Krstić je potpisao ugovor 1+1 sezonu, uz klauzulu da posle sezone 2013-14. može da napusti ekipu ukoliko se odluči da se vrati u NBA ligu. Naš kapiten je postao "armejac" prošle sezone i odmah je, uz Andreja Kirilenka i Miloša Teodosića, postao jedan od lidera ekipe.

U Evroligi, gde je CSKA nesrećno poražen od grčkog Olimpijakosa (62:61) prosečno je ubacivao 14,2 koša uz 5,5 skokova i uvršten je u najbolju petorku tog takmičenja. Nešto slabiji učinak imao je u domaćem prvenstvu i VTB ligi, koje je CSKA osvojio prošle sezone.

"Nisam imao sumnju da ću ostati u klubu sa kojim želim titulu šampiona Evrope i potvrdu dominacije u Rusiji i regionu. Imao sam neke ponude da se vratim u NBA ligu, ali moj sistem vrednosti se drastično promenio u proteklom periodu i sada više razmišljam o porodici i obavezama u reprezentaciji, tako da je ostanak u CSKA bio pravo i meni najprihvatljivije rešenje. Želim još najmanje tri sezone da igram u crveno-plavoj uniformi. Dobili smo novog trenera i nadam se da ću i sa njim nastaviti uspešnu saradnju", rekao je Krstić, koji se priključio pripremama reprezentacije za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2013. godine, ali je zbog povrede skočnog zgloba njegovo učešće u njima pod znakom pitanja.

"U samoj jednoj sezoni Nenad je dokazao da je jedan od najboljih centara u Evropi. On je zaista bio prijatno iznenađenje za sve nas, kao i za navijače, jer konstantno pruža sjajne partije i na svakom meču da je poslednju kap znoja za ekipu. Imao veliko srce, sjajan je kao čovek i pravi je borac na terenu, a sve je to dopunjeno visokim košarkaškim znanjem. Naš prioritet je bio da takvog čoveka zadržimo u timu i drago mi je što smo, na obostranu radost, uspeli u tome", rekao je predsednik CSKA Andrej Vatutin.

Još jedan srpski igrač na kojem se zasnivala igra CSKA prošle sezone, Miloš Teodosić, takođe će ostati u Moskvi. Plej Srbije stigao je prošle godine u Moskvu iz Olimpijakosa i tada je potpisao ugovor do 2014. godine.

Popularni Teo je prošle sezone u Evroligi davao 10,4 poena, 3 asistencije i 2,7 skokova po meču uz sjajan procena šuta.

Moskovljani će u narednoj sezoni imati čak četvoricu srpskih košarkaša, pošto su u ovom prelaznom roku stigli Zoran Erceg iz Bešiktaša i Vladimir Micov iz Kantua.

"Armejce" očekuje gostovanje u Beogradu tokom nove sezone Evrolige, pošto je CSKA u okviru D grupe elitnog takmičenja rival Partizanu, uz Barselonu, Bešiktaš, Lijetuvos Ritas i Brose Basket.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online