Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 09.07.2012.
15:05
Vestionline, Telegraf.rs A

Razišli se Kešelj i Olimpijakos

Grčki mediji prenose da će sutra i zvanično biti okončana saradnja srpskog krila Marka Kešelja i šampiona Evrope, ekipe Olimpijakosa.

Osvojio sve što se moglo, pa krenuo dalje - Marko Kešelj

Srpski košarkaški reprezentativac Marko Kešelj napušta Olimpijakos! Kako prenose grčki mediji, Kešelj i njegovi menadžeri s jedne i čelnici šampiona Evrope s druge strane dogovorili su sporazumni raskid ugovora.

I prethodnih dana se spekulisalo o tome da će Kešelj napustiti redove “crveno-belih” iz Pireja, a prema ekskluzivnim saznanjima nekih grčkih medija, to će se sutra i zvanično dogoditi.

Glavni razlog za raskid saradnje je finansijska kriza u Olimpijakosu i smanjenje budžeta. Klub je već napustio trener Dušan Ivković, a u toku su pregovori sa Jorgosom Printezisom, Vasislisom Spanulisom i Džoijem Dorsijem. Klub želi da zadrži njih trojicu, jer su bili okosnice tima u prošloj sezoni, ali još se ne zna da li će oni pristati na smanjenja plata.

Kešelj je sa Olimpijakosom imao još jednu godinu ugovora i zaradio bi 500.000 evra, što je suma koja je bila prevelika za Olimpijakos, a ostaje tajna kakav je dogovor sa Kešeljom napravljen pri raskidu ugovora. Na njegovo mesto već je došao Vladimir Janković iz Paniniosa, sin legende Crvene zvezde, pokojnog Bobana Jankovića.

Barcokas menja Ivkovića na klupi Olimpijakosa

 

Košarkaški stručnjak Jorgos Barcokas, sada već bivši trener Panioniosa, zauzeo je upražnjeno mesto najboljeg trenera Evrope, Dušana Ivkovića u Olimpijakosu.


Ivković je odlučio da se posveti radu u reprezentaciji Srbije, zbog čega je uprava kluba iz Pireja morala da se okrene traženju novog trenera. Izbor je pao na 47-godišnjeg Barcokasa koji je vodio Panionios do polufinala grčkog plejofa, gde ga je zaustavio Olimpijakos.

Barcokas ima iskustva u Evroligi pošto je u sezoni 2009/2010 činio čuda sa Marusijem, sa kojim mu je nedostajala pobeda da se plasira u četvrtfinale Evrolige. On je te godine i proglašen za trenera godine u Grčkoj.

"Velika je čast sesti na klupu tako velikog kluba kao što je Olimpijakos, koji brani titulu u Evroligi i grčkom šampionatu. Veoma sam ponosan i svestan sam ogromne odgovornosti koja me čeka. Hvala braći Angelopulos koja je rešila da mi ukaže poverenje", rekao je Barcokas, prenosi "Blic".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online