Utorak 4. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 14.06.2012.
14:01
Vestionline A

Ivković pozvao sedmoricu debitanata

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković pozvao je 24 igrača na pripreme za kvalifikacione mečeve za Evropsko prvenstvo, među kojima su sedmorica debitanata i jedan povratnik u nacionalni tim.

Dušan Ivković i reprezentativci Srbije

Dušan Ivković je na pripreme, koje počinju 9. jula u Beogradu, pozvao Danila Anđušića, Nemanju Jaramaza, Nemanju Nedovića, Mladena Jeremića, Andreju Milutinovića, Vladimira Lučića i Milovana Rakovića, koji nikada nisu igrali u seniorskom timu, a vratio je košarkaša Samare Dragana Labovića.

Igrači će se okupiti 9. jula, i tu će trenirati do 16, kada putuju u Vršac. Tamo će ostati do 22. jula i odigraće tri trening utakmice. U Sloveniju se putuje 30. jula, a tamo će Srbija učestvovati na turniru sa Hrvatskom, BiH i Slovenijom. Nakon toga sledi povratak u Beograd, u kome 9. avgusta počinje turnir sa Mađarskom, Turskom i Slovenijom.

Ivković je pozvao sledeće košarkaše:

bekovi: Miloš Teodosić (CSKA Moskva), Stefan Marković (Valensija), Milenko Tepić (Kahasol), Aleksandar Rašić (Lijetuvos Ritas), Nemanja Jaramaz (Partizan mt:s), Nemanja Nedović (Crvena zvezda Diva)

krila: Ivan Paunić (Virtus Bolonja), Mladen Jeremić (Hemofarm), Marko Kešelj (Olimpijakos), Andreja Milutinović (Crvena zvezda Diva), Nemanja Bjelica (Kaha Laboral), Vladimir Lučić (Partizan mt:s), Novica Veličković (Real Madrid), Duško Savanović (Anadolu Efes), Zoran Erceg (Bešiktaš), Milan Mačvan (Makabi/Partizan mt:s), Dragan Labović (Krasnije Krilja)

centri: Nenad Krstić (CSKA Moskva), Kosta Perović (Barselona), Milovan Raković (Žalgiris), Miroslav Raduljica (Anadolu Efes/Partizan mt:s), Dejan Musli (Kaha Laboral), Mile Ilić (Crvena zvezda Diva).

"Nosioci igre nacionalnog tima su manje više nepromenjeni, a imamo i sedam debitanata. Prvi i osnovi cilj je plasman na EP i da kroz kvalifikacije afirmišeno neke mlade igrače. Naravno, problema sa motivacijom u kvalifikacijama ne sme biti jer to takmičenje svakako ne shvatamo olako", rekao je Ivković koji je planirano da pozove Vasilijja Micića i Vladimira Micova, ali su oni otpali zbog teških povreda, a na spisku nema ni Uroša Tripkovića, koji je u procesu oporavka od povrede.

"Spisak ću skratiti 25. juna kada će biti poznat i konačni sastav stručnog štaba reprezentacije. Konačan spisak biće određen 4. jula", dodao je Ivković.

Srbija se nalazi u kvalifikacionoj Grupi A, sa Crnom Gorom, Islandom, Estonijom i Slovačkom. "Orlovi" prvi meč igraju 14. avgusta u Rejkjaviku protiv Islanda, a onda dočekuju Crnu Goru 18. avgusta.

Evropsko prvenstvo održaće se 2013. godine u Sloveniji.

Četvrtak 14.06.2012. 19:02
Napred SRBIJA!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online