Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 14.05.2012.
10:03
Vestionline, novosti.rs A

'Teško je objasniti poslednju četvrtinu'

"Poslednji trenuci meča bili su neočekivani. Želim da čestitam i veliko hvala mojim igračima koji su se takmičili do poslednje sekunde", rekao je trener Olimpijakosa Dušan Ivković posle osvajanja evropske titule.

I mene su iznenadili - Duda Ivković

Trener Olimpijakosa Dušan Ivković je nadmudrio kolegu iz CSKA Jonasa Kazlauskasa, jer kada su već svi bili otpisali tim iz Pireja, Dudini puleni su se vratili i osvojili drugu titulu prvaka Evrope u istoriji. Junak je bio Printezis, strelac poslednjeg koša 0.7 sekudi pre kraja meča, a trofejni srpski stručnjak je ponosan na ceo tim.

"Poslednji trenuci meča bili su neočekivani. Želim da čestitam i veliko hvala mojim igračima koji su se takmičili do poslednje sekunde. Bilo je teško pripremiti utakmicu. Nisam očekivao da će se u našoj igri osetiti pritisak, ali je na početku meča bilo tako. Kao i protiv Barselone cilj je bio da Moskovljane spustimo na što manji broj koševa i sa njihovog proseka od 85 dođemo na 70-75 poena. Sećam se kada je bilo 19 razlike za Ruse rekao sam: 'Idemo momci, možete da ih stignete'. U finišu nisam očekivao da iskusan igrač kao što je Šiškauskas može da promaši oba slobodna bacanja", rekao je Duda Ivković posle trijumfa 62:61.

Iskusni stručnjak se zahvalio navijačima i Evroligi, a onda istakao.

"Četvrtu četvrtinu je teško objasniti. Spanulis je bio sjajan i veoma nesebičan. Moram da pohvalim Ejsija Loa, koji je meč odigrao na sopstvenu odgovornost. Veoma smo srećni što je Spanulis vođa tima, ali svi moji igrači su bili veoma gladni pobeda", rekao je Ivković.

Jedan od tragičara Miloš Teodosić je teško primio poraz i na putu ka svlačionici je psovao, prenose grčki mediji. Ipak, kada se smirio vratio se i čestitao Dušanu Ivkoviću i dojučerašnjim saigračima.

Printezis: Nije presudio moj koš, nego upornost ekipe

 

Heroj Olimpijakosa Jorgos Printezis smatra da njegov koš u poslednjoj sekundi protiv CSKA nije doneo titulu Atinjanima, već celokupna igra tokom finalnog meča završnog turnira Evrolige.

 

"Ovo je ogroman uspeh i važan trenutak za nas igrače, klub i navijače. Srećni smo što smo ih usrećili posle toliko godina. Moj poslednji koš nije presudio, već smo do pobede došli tokom meča. Bili smo fokusirani i nismo odustajali i zato smo slavili", smatra Printezis.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 14.05.2012. 14:44
Dušan Duda Ivković, sinonim za košarkašku instituciju! Majstore svaka čast tebi i igračima. Čestitke i CSKA!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online