Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 07.04.2012.
13:33
Zurnal A

Teodosić: Očekujte spektakl u Istanbulu

Jedan od najboljih plejmejkera Evrope, prvotimac moskovskog CSKA i srpske reprezentacije, Miloš Teodosić, u intervjuu za eurohoops.net govorio je o životu u Moskvi, očekivanjima pred F4 Evrolige u Istanbulu, NBA ligi, reprezentaciji Srbije…

Da li ste se navikli na život i vreme u Moskvi?


"Bilo je teško u početku, bilo je potrebno malo vremena da se prilagodim. Vreme je slično ako u Srbiji, nije to ništa novo za mene, ali dosta se razlikuje od onoga u Atini. Navikao sam se posle dva meseca. Najvažnije je to što mi je hala blizu stana pa se nikada ne zaglavljujem u saobraćajnoj gužvi. Odlično se osećam, srećan sam", kazao je lucidni organizator igre Armejaca.


CSKA je favorit za osvajanje Evrolige. Da li Vam to stvara dodatni pritisak? CSKA je 2005

"Znamo da mnogi očekuju da osvojimo Evroligu. Neki kažu da će nam biti lako. Ne slažem se sa tim. Svaki fajnal-for je jak, i u jednom duelu svi mogu da slave. Iskren da budem, postoji određeni pritisak, ali ne mislimo na to. Verujem da će sve biti dobro u Isanbulu".


Riki Rubio i Vi se smatrate za najtalentovanije evropske plejmejkere. Španski as započeo je uspešnu NBA karijeru u Minesoti, ali se na žalost povredio. Da li i dalje razmišljate o mogućnosti da zaigrate u Americi?

"Ne mogu da lažem i kažem da mislim o tome. Svi igrači su kao deca maštali da postanu NBA igrači. To je nešto o čemu i dalje često razmišljam".

Šta mislite o polufinalu i duelu Panatinaikos – CSKA?

"Veliki meč nas očekuje, navijači u Istanbulu će uživati u spektaklu. Taj meč neće imati nikakve veze sa ona dva u grupnoj fazi. Panatinaikos ima jednog od najboljih trenera u Evropi i veliko iskustvo igranja na F4. Biće to veoma težak meč za nas".

U drugom polufinalu sastaće se Barselona i Vaš bivši klub, Olimpijakos. Šta očekujete od tog duela?

"Barselona je favorit. Olimpijakos je mlad tim koji igra sjajno u prethodna dva meseca, sa puno energije. Igraju čvrto i snažno u odbrani, dobro su vođeni i imaju lidera u vidu fantastičnog Spanulisa. Niko nije očekivao da će se plasirati na F4, nemaju pritisak i to može da im dosta pomogne".


Da se osvrnemo i na reprezentaciju Srbije. Prošlog leta u Litvaniji doživeli ste pad.

"Posle dva turnira sa odličnim rezultatima usledio je neuspeh na EP u Litvaniji. Razočarani smo, najgore je to što smo razočarali celu naciju. Na žalost, nismo se plasirali na OI u Londonu Nismo imali sreće, poremetile su nas povrede. Ipak, to je mlada ekipa, još puno godina kvalitetne košarke je ispred nas i verujem da imamo dobre šanse za uspehom u budućnosti", zaključio je Teodosić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online