Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 11.01.2010.
13:36
Vestionline A

Trifunović: Protiv Benetona za prvo mesto u grupi

Košarkaši Crvene zvezde u utorak igraju meč šestog kola Evrokupa i ako pobede italijanski Beneton osiguraće prvo mesto u Grupi F.

"Pre rezultata, zanima nas način na koji ćemo odigrati duel sa Italijanima. Zadovoljan sam pristupom koji smo imali u prva dva meča, a protiv Benetona očekujem da napravimo korak napred", rekao je u uvodu konferencije za medije Aleksandar Trifunović.

Trifunović podseća da u Pionir stiže tim slavne tradicije, ekipa koja je sinonim za košarku u Evropi.

"Beneton ima specifičan način rada, u Trevizu su ponikli sjajni igrači i treneri. Oni nisu tamo gde bi voleli da budu, ni u Italiji ni u Evropi, a za razliku od prve utakmice, njihov sastav pretrpeo je promene. Đentilea i Hukića neće biti u timu, angažovali su Kelvina Riversa koji je prvi put u Evropi i koji je bio interesantan i timovima iz jačih liga. Osim njega tu je i Tajron Grent, igrač koji je potpisao ugovor na mesec dana i koji će im pomoći ispod koša. U ovom trenutku oni nisu italijanski tim, jer sedmorica stranaca nosi igru Benetona", skenirao je rivala zvezdin trener.

Jučerašnji trening preskočili su Tadija Dragićević i Marko Kešelj.

"U pitanju je preventiva, Kešelj je dan pred duel sa FMP-om dobio nezgodan udarac u rame i ovo je bila dobra prilika da te povrede saniramo", rezimirao je zdravstveni bilten Trifunović.

Zvezdin "kouč" pozvao je navijače da napune halu, bar u istom broju kao i protiv FMP-a.

"Navijači prepoznaju naš rad i ono kroz šta prolazimo. Igrači počinjaju da se privikavaju na pune tribine i određeni grč u susretu protiv FMP-a je proizvod sjajne posete. Drago mi je zbog toga i siguran sam da će momci od samog starta sutrašnjeg meča krenuti mnogo rasterećenije. Pozivam publiku da nas podrži. Ne da bi imali eventualno lakše protivnike, jer ko igra u Evrokupovima sigurno zaslužuje respekt i ima kvalitet. Naravno, kada negde učestvujete želite da osvojite prvo mesto", zaključio je Aleksandar Trifunović.

Utakmica Beneton-Crvena zvezda počinje u utorak od 19 sati i 30 minuta uz direktan prenos na RTS2. 

Drugi srpski predstavnik Hemofarm igra protiv ruskog Trijumfa i Vrščani moraju da zabeleže pobedu i da se nadaju pobedi Valensije u Le Manu, ako žele da se nađu među 16 najboljih.

Kolo pre kraja su uz Crvenu zvezdu i Beneton plasman u sledeću fazu izborili još i Alba, Valensija, Aris, Hapoel, Uniks, Huventud i Bilbao.

Grupa A
Galatasaraj - Teramo 19,00
Alba - Azovmaš 19,00

Grupa B
Le Man - Valensija 19,00
Hemofarm - Trijumf 19,00

Grupa C
Hapoel Jerusalim - Aris 19,00
Zadar - Šijaulijai 19,00

Grupa D
Uniks - Huventud 19,00
Telekom Bon - Bešiktaš 19,00

Grupa E
Spartak Sankt Peterburg - Bilbao 19,30
Šarlroa - Turk Telekom 19,30

Grupa F
Šole - Dinamo Moskva 19,30
Crvena zvezda - Beneton 19,30

Grupa G
Turov - Gran Kanarija 19,30
Panelinios - Nansi 19,30

Grupa H
 Ventspils - Nimburk 19,30
Bjela - Bamberg 19,30

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online