Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 21.10.2011.
22:17
B92 A

Cedevita slavila u Pioniru

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su od hrvatske Cedevite u prvoj utakmici četvrtog kola regionalne ABA lige sa 91:90 (12:18, 28:22, 28:19, 23:29).

Neumorna borba za loptu
 

Zvezda je odlično otvorila utakmicu i sve do serije gostiju 16:2 imala dvocifrenu prednost u prvom poluvremenu.

U nastavku utakmice Cedevita je imala rezultatsku prednost, a Zvezda nije uspevala da preokrene rezultat. Kristofer Voren je ubacio 24 poena za pobednički tim, dok je kod "crveno-belih" Nemanja Nedović postigao 17 poena (6/6 za 2), većinu u poslednoj deonici.

Nenad Marković je postigao 15 poena, i odžava tim Crvene zvezde u igri u trećoj četvrtini, a Bojan Subotić je imao dabl-dabl učinak - 13 poena i 10 skokova. Adam Morison je ubacio 10 poena (2/9 za 2, 0/3 za 3) i izgubio dve lopte.

Kod gostiju Marko Car je postigao 15 poena, Opačak 12, Smodiš poena manje, a dvocifren je bio i Vukšić sa deset poena.

Čak sedmorica košarkaša koje sa klupe vodi Svetislav Pešić postigla je poene u prvoj četvrtini, a Zvezda je do +6 stigla poenima Marković sa linije za slobodna bacanja.

Morison je ubacio pet poena, ali za razliku od prethodnih utakmica ima loš procenat šuta iz igre 1/5. U ekipi Cedevite Voren je postigao više od polovine poena svog tima - osam.

"Crveno-beli“ nastavljaju seriju i u drugoj četvrtini i poenima Petra Popovića i Nedovića posle devedeset sekundi igre u drugoj deonici dolaze do +10. Vukšić prekida seriju Crvene zvezde, ali na drugoj strani nove poene pod košem postiže Popović, 26:14.

Baždarić posle tri promašaja postiže svoje prve poene za hrvatski tim. Popović je nastavio da dominira pod košem gostiju, dok slovenački reprezentativac Matijaž Smodiš svoje prve poene postiže tek u 15. minutu sa linije za sl.bacanja.

Trojkom raspoloženog Vorena gosti se vraćaju na jednocifreni rezultatski zaostataak, ali Zvezda poenima Subotića i Morisona ponovo ima +13. a zatim Voren koji i u prvih 16 minuta nema promašaj iz igre ubacuje svoju drugu trojku na meču.

Posle izgubljene lopte Subotića i Drejper pogađa van linije 6.75m i to su prvi poeni reprezentativca Hrvatske na meču. Novim poenima Drejpera i Opačaka Cedevita prilazi na samo pet poena minusa – 36:31.

Voren svojom trećom trojkom dovodi svoj tim na -2, a Morison svojim drugim košem iz igre (2/11 šut iz igre) ne dozvoljava gostima da preokrenu rezultat. Međutim koševima Cara i Smodiša Cedevita serijom 16:2 ipak dolazi do izjednačenja – 38:38.

Čović postiže svoje prve poene sa linije za slobodna bacanja, a zatim proigrava Subotića i „crveno-beli“ ponovo imaju +4.

U ekipi Crvene zvezde nema povređenog centra Mileta Ilića, a u prvoj četvrtini se povredio i Bojan Radetić.

Silovit ulazak pod koš
 

Cedevida početkom drugog poluvremena preokreće rezultat u svoju korist. U prvim minutima Car ubacuje četiri poena, Voren i Princ po jedan koš iz igre, a Ivan Opačak sa dve trojke donosi gostima +5 – 56:51.

"Crveno-beli“ su uspevali da pariraju gostima poena Popovića pod košem, Čović je bio precizan sa linije za slobodna bcanja, a jednu trojku je ubacio i Lazić. Posle tajm-auta Svetislava Pešića i Marković pogađa van linije 6.75m.

Međutim u dve situacije je Milutinović loše odigrao u odbrani, gosti su ubacili još dve trojke i prvi put na meču stekli dvocifrenu prednost – 68:58. Raspoloženi Marković pogađa svoju drugu trojku u trećoj četvrtini, Nedović u sledećem napadu krade loptu Opačeku, ali „crveno-beli“ ne uspevaju da pogode, pa na poslednji dvominutni odmor odlaze sa sedam poena zaostatka – 68:61.

U prvim minutima poslednje deonice Adam Morison pravi faul napadu i gubi loptu pa ga Svetislav Pešić vraća na klupu. Nikola Marković svojom trećom trojkom održava Zvezdu rezultatski u igri i u meču.

Posle nekoliko grešaka svojih igrača Pešić traži novi tajm-aut, posle koga Nedović postiže koš iz sjajnog prodora. Međutim odmah je na drugoj strani lako poentirao Car. Zvezdi plejmejker Nedović ponovo sjajno probija obranu gostiju, a Car na drugoj strani promašuje posle iznuđenog šuta.

Nastavio je sa sjajnim prodorima Nedović i svojom serijom od šest poena smanjio prednost gostiju na četiri poena.

Nastavio je Nedović sa neverovatnom igrom u poslednjo četvrtini i sa još četiri poena doveo Zvezdu na -2 (80:78) dva minuta pre kraja utakmice. Posle nekoliko minuta i Morison je u igri, a Čović poenima sa penala donosi izjednačenje

.

Na drugoj strani Marko Car pogađa trojku, ali Subotić brzo postiže poene pod košem Cedevite. Međutim gosti preko Smodiša dolaze do nove trojke i Pešić 76 sekundi pre kraja traži novi tajm-aut.

Nije uspela Zvezda da preokrene rezultat, a za kraj su Nedović i Marković pogodili dve trojke koje su učinile samo toliko da "crveno-beli" izgube sa poenom razlike - 91:90.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online