Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 26.05.2019.
09:32
Vestionline A

Mihajlović na oproštaju od Bolonje nadigrao Napoli (VIDEO)

"Mihajloviću, ostani", bila je poruka navijača posle velike pobede protiv Napolija, za kraj neverovatne polusezone i istorijskog proleća.

twitter.com/bolognafc1909
 

Pamtiće se šta je Siniša Mihajlović (50) uradio ovog proleća u Bolonji.

Krajem januara, preuzeo je šokiranu ekipu od Filipa Inzagija, uveravajući sve da je ostanak u ligi dostižan, iako je situacija bila više nego teška. U međuvremenu je podizao i podigao tim, pa sa njim i ispisao istoriju.

Mihajlovićev tim je ostvario sedam uzastopnih ligaških pobeda kod kuće, sa bar po dva postignuta gola u svakoj od tih utakmica. Učinio je taj podvig zaključno sa subotnjim, velikim trijumfom protiv vicešampiona, kojim je daleko odbačena priča o borbi za opstanak.

Crveno-plavi domaćini držali su protivnika daleko od svog gola u prvom poluvremenu, a kada se činilo da će biti zadovoljni egalom pred odmor, zadali su učesniku Lige šampiona dva snažna udarca.

Rodrigo Palasio u 43. minutu odlično je probio po strani i centrirao, a Federiko Santander iskoristio nepažnju odbrane Napolija da glavom matira Karnezisa za 1:0.

Samo dva minuta kasnije, nastao je opšti delirijum na tribinama "Dal ’Are". Napoli je pao na kolena.

Santander je u krugu na centru uposlio Džemailija, koji je povukao loptu skoro do šesnaesterca i uputio neodbranjiv udarac za velikih 2:0.

Drugi deo meča, ili tačnije veći deo nastavka, pripao je Napoliju, koji je bio favorit, bez obzira na nalet Mihajlovićeve ekipe.

Precizan pas Ruiza i pravovremeno ubacivanje Gulama bili su dovoljni gostima da smanje na 1:2 u 57. minutu i da vrate potpunu neizvesnost, a dodatni pritisak na domaće izvršio je i Karlo Anćeloti ubacivanjem Drisa Mertensa i Hozea Kaljehona.

Belgijski vezista vratio je Napoli potpuno u život u 77. minutu i izjednačio na 2:2 svojim 16. golom u sezoni, za koji bi trebalo da zahvali saigračima, prvenstveno asistentu Junesu. 

Ali, na ovom mestu se vraćamo na Mihajlovića.

Bio sam jedan od malobrojnih koji je verovao i bio svestan kvaliteta ove ekipe“, rekao je srpski stručnjak nedavno, nakon što je Bolonja praktično obezbedila opstanak.

Tu veru u međuvremenu je uspeo da ugradi u svoje igrače, koji se nisu predali ni u subotu uveče, protiv jedinog tima koji je prethodnih godina koliko-toliko mogao da trči sa Juventusom.

Šlag na Bolonjinoj torti, iako ne preterano lep, bio je pogodak Santandera za pobedu 3:2, u 88. minutu poslednjeg meča sezone.

Dijks je centrirao i praktično pogodio u glavu strelca, a lopta je završila iza leđa Karnezisa, čime je počelo veliko slavlje navijača na tribinama. Dok su klicali ekipi i treneru, ostala im je samo još jedna neostvarena želja...

- Mihajloviću, ostani - poručili su srpskom stručnjaku

Serija A, 38. kolo:

Subota:

Frozinone - Kjevo 0:0

Bolonja - Napoli 3:2 (2:0)
(Santander 43, 88 Džemaili 45 - Gulam 57, Mertens 77)

Nedelja:

15:00 Torino - Lacio
18:00 Sampdorija - Juventus
20:30 Inter - Empoli
20:30 SPAL - Milan
20:30 Fiorentina - Đenoa
20:30 Roma - Parma
20:30 Atalanta - Sasuolo
20:30 Kaljari - Udineze

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online