Sreda 22. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 06.08.2010.
12:54 >> 17:07h
Vestionline A

Antić saopštio spisak za meč sa Grčkom

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić saopštio je spisak igrača za predstojeću prijateljsku utakmicu sa Grčkom, koja je na programu u sredu od 20.30 časova.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić suprotstaviće se Grcima u prijateljskom meču u istom sastavu sa kojim je nastupao na Mundijalu u Južnoj Africi, uz dodatak četvrtog golmana, Željka Brkića.

Selektor našeg tima istakao je da će predstojeća prijateljska utakmica sa Grčkom imati "posebnu dimenziju", pošto se radi o "susretu dva tima čije narode veže duboko prijateljstvo".

"Teško je očekivati da će naši igrači u predstojećem duelu pružiti maksimum, ali učinićemo sve da našem narodu pružimo zadovoljstvo", rekao je Antić.

Selektor se osvrnuo na učešće "orlova" na prvenstvu sveta u Južnoj Africi, završeno eliminacijom u prvoj fazi takmičenja.

"Igra koju je reprezentacija prikazala na Mundijalu zaslužuje mnogo bolji rezultat. Selekcija Srbija nikada neće biti u podređenom položaju, već će i u svaki naredni meč ući puna samopouzdanja koje uzrokuju dosadašnji rezultati i 13. mesto na listi FIFA", ocenio je Antić i dodao da su "duh zajedništva i porodična atmosefara u timu najveće vrednosti naše reprezentacije".

"Atmosfera u kojoj svi članovi tima igraju važnu ulogu svakako su najveće vrednosti ove reprezentacije koja je do 2008. godine bila bez koncentracije, samopouzdanja i komunikacije. Gledali smo u budućnost i stvorili tim sa prosekom od 26 godina koji je osnova. A spisak samo potvrđuje moje poverenje u tu decu. Nastavićemo da insistiramo na familijarnom odnosu, a ni ovi kvinslinzi nas neće poljulati", rekao je  Antić i dodao da je poboljšan pristup igri, povećan posed lopte, kao i broj pasova.

Selektor je demantovao da će golman Vladimir Stojković napustiti ekipu zbog pritiska pod kojim je pošto ne igra u klubu.

"To je samo još jedan pokušaj stvaranja jabuke razdora u jedinstvenoj familiji. U mom telefonu je poruka dečka koga su uvukli u neku priču koja njemu ne odgovara. A ko je to uradio... Neka mu je na čast".

Antić je negirao i da je u sukobu sa selektorom mlade reprezentacije Srbije Ratomirom Dujkovićem, zbog toga što će Ivan Obradović i Radosav Petrović igrati za "A" tim.

"Hijerarhija postoji svuda u životu. A reći ću vam i da su i Obradović i Petrović izrazili želju da igraju za mladu reprezentaciju, a da sam se i ja složio. A zašto se to nije desilo stvarno ne znam", zaključio je Antić.

Na spisku su:
Golmani: Vladimir Stojković, Andhelko Đuričić, Bojan Isailović i Željko Brkić.

Odbrambeni igrači: Branislav Ivanović, Nemanja Vidić, Ivan Obradović, Aleksandar Kolarov, Aleksandar Luković, Neven Subotić i Antonio Rukavina.

Sredina terena: Zdravko Kuzmanović, Miloš Krasić, Milan Jovanović, Gojko Kačar, Nenad Milijaš, Dejan Stanković, Miloš Ninković, Zoran Tošić i Radosav Petrović.

Napad: Nikola Žigić, Dragan Mrđa, Danko Lazović i Marko Pantelić.

Prijateljska utakmica Srbije i Grčke zakazana je za narednu sredu od 20.30 časova na stadionu Partizana u Beogradu.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online